1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KATİLİN KAÇMASINA YARDIM ETTİLER
KATİLİN KAÇMASINA YARDIM ETTİLER

KATİLİN KAÇMASINA YARDIM ETTİLER

Katilin kaçmasına yardım ettiler

A+A-

Suna ERDEN

Nijerya uyruklu 22 yaşındaki Meindinyo’yu evinin balkonundan 17.60 metre yükseklikten atıp ölümüne neden olan katil zanlısını evinde saklayıp yurt dışına kaçmasına yardım eden üç kişi tespit edildi

Gazimağusa’da 26 Aralık tarihinde Nijerya uyruklu 22 yaşındaki Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’yu evinin balkonundan 17.60 metre yükseklikten atan katil zanlılarından birinin yurt dışına kaçmasına yardım ettikleri öne sürülen zanlılar Olasheni Azeez Yushau, Oluwatobi Adegboye ve Walter Uzorm Onyeabor gözaltına alındı. Zanlı Olasheni Azeez’in, katil zanlısını Lefkoşa’daki evinde, zanlılar Oluwatobi Adegboye ve Walter Uzorm Onyeabor’in ise Girne’de yaşadıklarını ve katil zanlısını Girne’deki evinde sakladıkları belirtildi.

SUÇLUYA YATAKLIK

Haklarında, “Suçu örtmek” suçlamasından başlatılan soruşturma tamamlanan zanlılardan Olasheni Azeez Yushau Lefkoşa’da, diğer zanlılar Oluwatobi Adegboye ve Walter Uzorm Onyeabor’in ise Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlılar Olasheni Azeez Yushau, Oluwatobi Adegboye ve Walter Uzorm Onyeabor’un 26 Aralık tarihinde meydana gelen adam öldürme suçundan aranan 2 zanlıdan birini saklayarak daha sonra ülkeden kaçmasına yardımcı olduklarını söyledi. Gözaltına alınan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mahkeme, yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip imza atmaları ve her zanlının 3’er bin TL nakdi teminat yatırmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.