1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Katilini öldüren bakın kim çıktı!
Katilini öldüren bakın kim çıktı!

Katilini öldüren bakın kim çıktı!

Katilini öldüren bakın kim çıktı!

A+A-

Özgecan Aslan'ın katilleri cezavinde vuruldu. Silahlı saldırıya uğrayan Özgecan Aslan'ın katil zanlısı 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Özgecan Aslan cinayetinin zanlılarının vurulması yine gündeme bomba gibi düştü.

Özgecan Aslan'ın katilleri vuruldu. Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken kaldıkları Kürkçüler Cezaevi'nde vuruldu. Özgecan Aslan'ın katillerinin vurulması gündeme bomba gibi düştü.
BABAYA 2 OĞLUNA 1 KURŞUN
Geçen yıl 3 Aralık’ta Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Türkiye’de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde saldırıya uğradı. Silah sesleri duyulurken ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İlk bilgilere göre Necmettin Altındöken’de 2, oğlunda ise 1 kurşun yarası tesbit edildi.

AHMET SUPHİ ALTINDÖKEN TEDAVİ ALTINA ALINDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
 
Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı hunharca öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken, cezaevinde babasıyla uğradığı silahlı saldırının ardından tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.  
 
Ahmet Suphi Altındöken (27) ile babası Necmettin Altındöken (50) Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde silahlı saldırıya uğradıktan sonra ayrı ambulanslar ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Göğsünden tek kurşunla yaralanan ve ameliyata alınan Ahmet Suphi Altındöken kurtarılamadı.
 
Karın boşluğundan 2 kurşun ile yaralanan baba Necmettin Altındöken'in de hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı bildirildi.

ÇEVİK KUVVET OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Olayın yaşandığı Adana Kürkçüler cezaevinde gerginlik yaşandığı cezaevine takviye olarak çevik kuvvet ekiplerinin sevkedildiği bildirildi.
 
 
ADALET BAKANLIĞI 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

 
MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde uğradığı saldırıyla ilgili Adalet Bakanlığı'nın 2 müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.
 
CENAZE OTOPSİ İÇİN ADLİ TIPTA
 
Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in  cenazesi, işlemlerin ardından hastane morgundan alınarak cenaze aracıyla otopsi  için Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında  polis, geniş güvenlik önlemi aldı.
 
"NE DİYEYİM Kİ. BENİM KIZIM GERİ GELMEYECEK"
 
Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, olayın faili 3 kişiden Ahmet  Suphi Altındöken'in uğradığı silahlı saldırıda ölmesine, babası Necmettin  Altındöken'in de yaralanmasına ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konu  hakkında çok fazla yorum yapmak istemediklerini ifade etti.
 
Görüntü alınmasını istemeyen anne Aslan, "Allah belalarını versin. Ne  diyeyim ki. Benim kızım geri gelmeyecek." dedi.
 
Özgecan ailesinin avukatlarından Sevim Küçük de saldırının detaylarını  öğrenmek için girişimde bulunduklarını belirtti.
 
Olayı araştırdıklarının ifade eden Küçük, "Bir hukukçu olarak  sanıkların her zaman cezalarını adli yolla çekmesi taraftarıyız. Güvenlik güçleri  muhakkak olayı soruşturup bir sonuca vardıracaklardır. Türkiye'nin en iyi korunan  cezaevlerinden birinde silahlı saldırı akıllarda tabii ki soru işareti bırakıyor  ama şu an için yetkililerden yapılacak bilgilendirmeyi beklemeliyiz." diye  konuştu.
 
Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada 3 sanık hakkında  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatan Küçük, "Bir hukuk  zaferi kazanmıştık. Önemli olan da bu, yani insanların hukuk çerçevesinde  cezalarını çekmesidir. Konunu takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.
 
Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus  ilçesinde 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülmüştü.
 
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015’teki duruşmada,  sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek  öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da  yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle  öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi  hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli  suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.
 
Baba Necmettin Altındöken'i "canavarca hisle veya eziyet çektirerek  öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da  yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle  öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme heyeti,  sanık Fatih Gökçe'nin ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir  suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak  amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten  kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli  suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.
 
CENAZESİNİ İNDİRMEK İSTEMEDİLER
 
Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’na cenaze aracıyla getirildikten sonra indirilmesi konusunda görevliler, asker ve infaz koruma memurları arasında tereddüt yaşadı ve önce tabutu indirilmek istenmedi. Bunun üzerine özel güvenlik görevlisi, ’Yakınları yok mu?" diye sordu. Cenazeyi getiren sürücü de, "Cenazeyi kimse kabul etmek istemiyor" dedi. Yaklaşık 2 dakika süren çekincenin ardından özel güvenlik görevlisi, cenaze aracı sürücü, infaz koruma memurları ile bir orada bulunan bir kişi  Altındöken’in cenazesini morga indirdi.
 
AÇIKLAMA YAPILMADI
 
Öte yandan olayın olduğu saatlerden itibaren saldırıyla ilgili açıklama yapması beklenen Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili şuan itibarıyla bir açıklama yapılmayacağını bildirdi.
 
ÖZGECAN'IN KATİLİ ÖLDÜREN KİŞİ BELLİ OLDU
 
Özgecan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti.
 
Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi. Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak, sorgulama yaptığı bildiriliyor.
 
Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen iki müfettiş ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer de akşam saatlerinde Adana'ya ulaşıp, doğruca Kürkçüler Cezaevi'ne geçti.
 
CENAZE YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
 
Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, saat 03.15 sıralarında yakınlarına teslim edildi. Adana’daki belediyelerin kendilerine "Gece cenaze aracımız yok. Ancak sabah 08.00’de araç verebiliriz"  dediklerini iddia eden Altındöken’in yakınları, özel bir cenaze aracı kiraladı. Özel cenaze aracına konulan Altındöken’in cenazesinin Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki Merkez Kabristan’a götürüleceği bildirildi. Cenazesinin ne zaman defnedileceği ise henüz kesinleştirilmedi.
 
ÖZGECAN’IN KATİLİ SUPHİ ALTINDÖKEN, TARSUS’TA GÖMÜLMEDİ
 
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Arslan'ın katili cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken’in (27) cenazesi tekrar Adana’ya gönderildi.  
 
Adana'da cezaevinde uğradığı saldırıda ölen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Mersin’in Tarsus ilçesine gönderildi.
 
Özel bir firmaya ait cenaze aracıyla Tarsus Şehir Mezarlığına gece 03.30 sırlarında getirilen cenazenin Tarsus Şehit Mezarlığında gömülmesi istendi.
 
Mezarlık görevlileri Altındöken'in yakınlarına Tarsus Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince gece gömülmeyeceğini ve morglarında yer olmadığını bildirdi.
 
Olay yerine gelen Mezarlıklar müdürüne durumu izah eden yakınları, cenazenin gömülmesi konusunda yardım istedi. Yetkililer, yasa gereği gömülemeyeceğini dile getirdi. Şehir Mezarlığına gelen Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, yakınlarıyla görüştü. Ailenin gece defnedilmesi isteğini kabul edilemeyeceğini dile getiren Emniyet Müdürü Çakan, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Şevket Can’la yaptığı görüşme sonucu, cenazenin Tarsus’ta gömülemeyeceğini bilgisi verdi.
 
Cenaze geldiği gibi Adana’ya gönderildi. Adana’da kimsesizler mezarlığında toprağa verileceğin öğrenildi.
 
Türkiye'de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saldırıya uğradı. Alınan bilgiye göre, Necmettin Altındöken'de 2, oğlunda ise 1 kurşun yarası tespit edildi. Tedavi altına alınan Suphi Altındöken hayatını kaybederken, baba Necmettin Altındöken'in tedavisi sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.