1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KATİLLERE 25'ER YIL
KATİLLERE 25'ER YIL

KATİLLERE 25'ER YIL

Esentepe’de eşini sevgilisiyle birlikte hunharca öldüren Rukiye Sarı ile sevgilisi Ahmet Kal’a 25’er yıl hapis cezası verildi.

A+A-

Esentepe’de eşini sevgilisiyle birlikte hunharca öldüren Rukiye Sarı ile sevgilisi Ahmet Kal’a 25’er yıl hapis cezası verildi.

Rukiye Sarı ile sevgilisi Ahmet Kal, Akın Sarı’yı kendi evinde öldüresiye dövdükten sonra Alevkayası bölgesine götürerek canlı halde gazyağı dökerek yakmışlardı.

Esentepe’de 25 Ocak 2009’da işlenen Akın Sarı cinayeti sanıkları hakkındaki karar dün açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi, Esentepe’de Akın Sarı’yı öldüren eşi Rukiye Sarı ile Ahmet Kal’ı ‘taammüden adam öldürme ve öldürme maksadıyla adam kaçırma’ suçlarından suçlu bularak, 25’er yıl hapis cezasına çarptırdı.
Rukiye Sarı ile sevgilisi Ahmet Kal, Akın Sarı’yı kendi evinde öldüresiye dövdükten sonra Alevkayası bölgesine götürerek canlı halde gazyağı dökerek yakmışlardı.

HAFİFLETİCİ NEDENLER
Kararı okuyan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalkan, Rukiye Sarı’nın sevgilisi Ahmet Kal ile birlikte 14 yıllık eşi Akın Sarı’yı acımasızca, vahşice ve hunharca öldürdüğünü belirtti.
Kalkan, Rukiye Sarı’ya verilecek ceza için iki önemli hafifletici sebep olduğunu söyledi. Mahkemede, Sarı’nın küçük yaşta bir çocuğunun olması ve 2004 yılına kadar yaşadığı olumsuz hayat şartları hafifletici nedenler olarak değerlendirildiği açıklandı.

MÜEBBET HAPİSLİK DE OLABİLİRDİ
Ahmet Kal’ın ise suçu işlediği dönemde 19 yaşında olduğu ve kendisinden 11 yaş büyük sevgilisi Rukiye Sarı’nın peşinden giderek bu suçu işlediğinin dikkate alındığı belirtildi.

Heyet Başkanı Kalkan, suçun işlenişinde sanık Ahmet Kal’ın MSN kayıtlarındaki ısrarının ve Kal ile ilgili IQ beyanatının da göz ardı edilmediğine işaret etti.
Kalkan, normal şartlarda ‘taammmüden adam öldürme’ suçlarına müebbede kadar hapis cezası verilebileceğini de sözlerine ekledi.
Duruşmayı izleyenler arasında Rukiye Sarı’nın yakınları ve maktul Akın Sarı’nın kardeşi de vardı. Karar duruşmasına basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Mahkemede, sanıkların Akın Sarı'yı doğum günü olan 25 Ocak günü öldürme kararı aldığı, doğum günü nedeniyle o gece Rukiye Sarı’nın, eşine bol miktarda alkol içirdiği ifade edildi.
Cinayete kurban giden Akın Sarı'nın öldürüldüğü gece, Ahmet Kal’ın, Sarı çiftinden önce Rukiye Sarı tarafından açık bırakılan evin kapısından eve girdiği ve salonda bulunan kanepenin arkasına saklandığı belirtildi.

Akın Sarı’nın, eve sarhoş olarak döndükten sonra Akın Sarı’nın yatak odasında uyuduğu iddia edildi. Maktul Akın Sarı'nın uyku halinden yararlanan genç sevgili Ahmet Kal’ın uyuyan Akın Sarı'nın kafasına 'okey tahtasıyla' birkaç kez vurduğu, telefon şarjerinin kablosuyla boğmaya çalıştığı anlatıldı.

İki sevgilinin gecenin geç saatlerinde maktulu Alevkayası'na götürdükten sonra hâlâ ölmediğini fark ederek Ahmet Kal’ın, bu kez arabanın bagajından krikoyu alarak Akın Sarı’nın kafasını ezdiği ve telefon şarjeri sırmasıyla boğazını sıktığı, sonra da yanlarında getirdikleri yanıcı maddeyi dökerek Akın Sarı’yı yakmaya çalıştıkları anlatıldı.

Cinayete kaza süsü vermeye çalışan iki sevgilinin arabanın el frenini çekili unutarak olay yerinden uzaklaşırken olayın hemen ardından kendilerini ele verdikleri kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.