1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KATKININ KESİLMESİ DURUMUNDA AYAKTA DURABİLMEMİZ ZOR”
“KATKININ KESİLMESİ DURUMUNDA AYAKTA DURABİLMEMİZ ZOR”

“KATKININ KESİLMESİ DURUMUNDA AYAKTA DURABİLMEMİZ ZOR”

Konu Maliye Bakanlığı'yla ayrıntılı olarak görüşülecek;

A+A-

ÇERKEZ: “SOS FEDERASYONU’NUN VERDİĞİ KATKI 2016 YILINDA KESİLECEK”

YORGANCIOĞLU: “MALİYE BAKANLIĞI’YLA KONU AYRINTILI ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLECEK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez  ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez, Başbakan Yorgancıoğlu’na 1991 yılında kurulan ve 1993 yılında faaliyete geçen SOS Çocuk Köyü Derneği hakkında bilgi verdi.

SOS Çocuk Köyü Derneği kurulurken, uluslararası SOS federasyonuna üye olunduğunu anlatan Çerkez, 20 yıldır çocuklara hizmet verdiklerini söyledi.

SOS Çocuk Köyü’nün yanısıra, anaokul, gençlik evleri ve aile güçlendirme projeleri olduğuna işaret eden Çerkez, bütün bu projeleri hayata geçirirken, devletten, SOS’ten, etkinliklerden ve fon geliştirme çalışmalarından elde ettikleri gelirleri olduğunu söyledi.

Avrupa’da son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, SOS’in 2012 yılından itibaren yaptığı maddi katkıyı kademeli olarak azalttığını ve 2016 yılından sonra bu katkının tamamen keseceğini anlatan Çerkez, bu konuda Başbakan Yorgancıoğlu’nu bilgilendirmek istediklerini kaydetti.

Bu konuda bir takım projeler yaptıklarını, bunu SOS’le de paylaştıklarını ifade eden Çerkez, aldıkları cevabın olumsuz olduğunu belirtti.

“KATKININ KESİLMESİ DURUMUNDA AYAKTA DURABİLMEMİZ ZOR”

SOS’ten aldıkları katkıların kesilmesi durumunda ayakta durabilmelerinin zor olduğuna dikkat çeken Çerkez, SOS’in bağışlarla ayakta kalabilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Bu durumda 2017 yılından sonra SOS’in ya kapanacağını, ya da devlete verileceğini söyleyen Çerkez, Gençlik Evi’nde bulunan alana dükkan gibi bir şeyler yapıp kiralayabilselerdi, devletten aldıkları katkı yanında, kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ancak bunu da gerçekleştiremediklerini söyledi.

Konu hakkında Maliye Bakanlığı’nın da bilgilendirildiğini belirten Hacer Çerkez, yapılacaklara dair tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğine dikkat çekti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin çok önemli bir görev yürüttüğünün bilincinde olduklarını söyleyerek, 2014 yılı bütçesinden SOS Çocuk Köyü Derneği’ne, geçmişe göre daha fazla kaynak ayrıldığını belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin verdiği hizmetin devam etmesi gerektiğini, dolayısıyla konunun değerlendirileceğini kaydetti.

Çocuklarının ortada kalması gibi bir arzularının olmadığını vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, Maliye Bakanlığı’yla konunun ayrıntılı şekilde görüşüleceğini sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.