1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KATLİAM GİBİ!
KATLİAM GİBİ!

KATLİAM GİBİ!

Katil arılar... 42 ölü...

A+A-

Çin devlet medyası, ülkenin kuzeyinde insanlara saldıran büyük eşek arılarının Temmuz ayından bu yana 42 kişinin ölümüne yol açtığını duyurdu.

ari.jpg

Çin devlet medyası, ülkenin kuzeyinde insanlara saldıran büyük eşek arılarının Temmuz ayından bu yana 42 kişinin ölümüne yol açtığını duyurdu. Şaangsi eyaletinde, yabani arıların soktuğu 1,600'den fazla kişinin zehirlendiği belirten Çin Haber Ajansı, bunlardan 206'sının hastanede tedavi gördüğü, 37 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Belediye yetkilileri, havaların yağışsız ve kuru geçmesinin, eşek arısı nüfusunun artmasına yol açmış olabileceğini söyledi. Çevreciler ise, yaşananlardan bölgedeki hızlı şehirleşmeyi sorumlu tutarak, doğal yaşam alanlarını kaybeden arıların, insanların yaşadığı bölgelerde çoğalmak zorunda kaldığını belirtiyor.

ÖZEL ELBİSELERLE MÜDAHALE ETTİLER

Çin Haber Ajansı, bölge polisi ve itfaiye görevlilerinin, gelen ihbarlar üzerine özel elbiseler giyerek eşek arılarının yuvalarına müdahale ettiğini ve eşek arılarını zehirleyerek öldürdüğünü ifade etti.Daha önceki yıllarda da birçok arı sokma vakası yaşandığını belirten yetkililer, durumun ilk kez ciddi bir problem halini aldığını söyledi.Çince'de "hu feng" olarak adlandırılan arıların 5 santimetreye kadar büyüdüğünü söyleyen yetkililer, Saangsi'de görülen eşek arılarının bu cinsin en küçük türleri olduğunu belirtti.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.