1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''KATOLANYA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ'' KONSERİ
''KATOLANYA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ'' KONSERİ

''KATOLANYA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ'' KONSERİ

NOU CAMP STADI'NI DOLDURAN 90 BİN KİŞİ KATALONYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINDAN YANA SLOGANLAR ATTI

A+A-

Katalonya'nın bağımsızlığını savunan gösteriler yapan ''Omnium Cultural'' adlı dernek tarafından Nou Camp Stadı'nda ''Katalonya'nın özgürlüğü'' temalı konser düzenlendi.

Katalonya'da iktidarda olan Yönelim ve Birlik Koalisyonu'nun (CIU) gündeme getirdiği ve hükümete dışarıdan destek veren Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partisinin şart koştuğu, bağımsızlık yanlısı referanduma destek için organize edilen konserde, Katalonya'nın İspanya'dan ayrılarak kendi geleceğine karar verme hakkını savunan açıklamalar yapıldı.

Katalonya'da faaliyet gösteren bağımsızlık yanlısı tüm siyasi partilerin katıldığı konserde stadı dolduran yaklaşık 90 bin kişi ellerinde bağımsız Katalan bayrakları ile sık sık bağımsızlık tezahüratında bulundu. ''Katalonya, İspanya değil'', ''Katalonya için özgürlük'' yazılı pankartların da açıldığı 4 saatten fazla süren konserde 400 kadar sanatçı şarkılar seslendirdi.

Katalonya'da kurduğu azınlık hükümeti ile iktidarda olan CIU, geçen yıl sonunda gündeme getirdiği, Katalonya'nın kendi geleceğine karar vermesi için referanduma gidilmesi çalışmalarını sürdürürken, bunun en büyük savunucusu ERC, 2014 yılında söz konusu referandumun gerçekleşmemesi halinde hükümete dışarıdan verdiği desteği çekeceğini her seferinde dile getiriyor. İspanya merkez hükümeti ise böyle bir referandumun olmayacağını savunuyor.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.