1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAVAZ TUTUKLU YARGILANACAK!
KAVAZ TUTUKLU YARGILANACAK!

KAVAZ TUTUKLU YARGILANACAK!

Kavaz tutuklu yargılanacak!

A+A-

Lefkoşa’da 10 Ocak tarihinde geceleyin ev açma ve sirkat suçunu işlediği gerekçesi ile geçtiğimiz günlerde tutuklanmasının ardından dün de teminat talebi ile yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlı Kavaz’ın daha önceden de benzer bir sabıkasının olması nedeniyle mahkeme zanlının 1 ay süreyle cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da 10 Ocak tarihinde geceleyin ev açma ve sirkat suçunu işlediği gerekçesi ile geçtiğimiz günlerde tutuklanmasının ardından dün de teminat talebi ile yeniden yargı huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan, zanlı Mustafa Kavaz’ın 10 Ocak 1014 tarihinde meydana gelen “Geceleyin ev açma ve sirkat” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının söz konusu tarihte suçüstü tespit edildiğini ve açtığı evden sirkat ettiği bir adet dizüstü bilgisayarın ise emare olarak alındığını belirten Mustafa Mahan, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını kaydetti.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ifade eden Mahan, zanlı hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminat şartlarına bağlanmasını talep ederken, zanlının daha önceden de benzer bir sabıkasının olduğuna da dikkat çekti.

Savunma avukatı Mert Güçlü ise, zanlının KKTC vatandaşı oduğunu ve hem nakdi hem de kefil kefalet şartlarını yerine getirebileceğini kaydetti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının hem davalarında hazır bulunmasını sağlamak hem de zanlının benzer suç işlemesini önlemek maksadı ile 1 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.