1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAVAZOĞLU İLE MİŞUALİS ANILDI
KAVAZOĞLU İLE MİŞUALİS ANILDI

KAVAZOĞLU İLE MİŞUALİS ANILDI

Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis, BKP Gençlik Kolları ile EDON Gençlik Örgütü’nün düzenlediği iki toplumlu etkinlikle anıldı.

A+A-

 Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis, BKP Gençlik Kolları ile EDON Gençlik Örgütü’nün  düzenlediği iki toplumlu etkinlikle anıldı.

BKP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, dün KTÖS Lokali’nde yer alan etkinlik BKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gülercan’ın açılış konuşması ile başladı.

Türkçe ve Rumca şiirler okunan ayrıca  Arda Gündüz ile George Kourtas’ın da  iki dilde müzik yaptığı etkinlikte BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da konuştu.

BKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gülercan yaptığı konuşmada, Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis’in iki toplumun ortak geleceği yönünde ‘taksim ve ayrılıkçı politika’lara karşı  mücadele verdiklerini belirterek, BKP ile EDON Gençlik örgütlerinin bu hedef doğrultusunda ortak mücadeleye devam ettiğini kaydetti.

İZZET İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise ‘milliyetçi fanatikler’in  Kıbrıs’ta toplumları birbirinden ayırmaya çalışırken Kavazoğlu ile Mişualis’in de ısrarla Kıbrıs’ın geleceğinin ortak vatan mücadelesinde olduğunu savunduklarını belirtti.

“Köy köy gezip taksime karşı çıktılar. Kıbrıs halkına karşı düzenlenen komplolara karşı halkı bilinçlendirip, bağımsızlığı savundular. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini ısrarla vurguladılar. Dış güçlerin Kıbrıs’ı istikrarsızlaştırıp bölme planlarına karşı halkı uyararak mücadeleye çağırdılar”  görüşünü dile getiren İzcan,  “milliyetçilik ile şovenizme  karşı ülkenin özgürleşmesini”  herkesten önce kavrayan Kavazoğlu’nun  bugün birçoklarının gösteremediği cesareti o günün zor koşullarda yoldaşlarıyla birlikte gösterdiğini ifade etti.
Derviş Ali Kavazoğlu, yoldaşı Kostas Mişaulis için; “11 Nisan  1965  tarihinde  Larnaka yolunda pusuya düşürülerek katledildiler. Onları öldürdüklerini sananlar bu iki halk kahramanını ölümsüzleştirdiler.  Kıbrıs halkının  bağımsızlık ve özgürlük kavgasının ilham kaynağı yaptılar. Yaşamlarını barışa, sosyalizme ve adalete adayan bu iki adamın yaktığı ışık hala yolumuzu aydınlatıyor” diyen İzzet İzcan, bugün birçok insanın onların açtığı yolda korkusuzca yürüdüğünü iddia etti.

Çözümün içeriğinin Kıbrıslılar tarafından bulunması gerektiğini de savunan İzcan, BM Güvenlik Konseyi tarafından çerçevesi çizilen Kıbrıs’ta çözümün;  “Kıbrıs’ın toprak bütünlüğü ve tek egemenliğini garanti altına alacak, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federasyon” şeklinde olabileceğine işaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.