1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAV’DAN 2. PARKEOLOJİ ÇOCUK ETKİNLİĞİ
KAV’DAN 2. PARKEOLOJİ ÇOCUK ETKİNLİĞİ

KAV’DAN 2. PARKEOLOJİ ÇOCUK ETKİNLİĞİ

Kanser Araştırma Vakfı (KAV), gelenekselleştirmeyi hedeflediği Parkeoloji Çocuk Etkinliği’nin ikincisini bugün Kozanköy’deki Anı Ormanı’nda 34 çocuğun katılımıyla yaptı.

A+A-

Kanser Araştırma Vakfı (KAV), gelenekselleştirmeyi hedeflediği Parkeoloji Çocuk Etkinliği’nin ikincisini bugün Kozanköy’deki Anı Ormanı’nda 34 çocuğun katılımıyla yaptı.

Vakıftan verilen bilgiye göre, 09.30-15.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlikte çocuklar hem sanat dolu hoş vakit geçirdiler, hem de vakfa destek sağladılar.

KAV’ın Kozanköy Cennet Kapısı’ndaki Anı Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe yaşları 7 ile 13 arasında değişen toplam 34 çocuk katıldı.

EĞLENDİLER, ÖĞRENDİLER

KAV’ın Kozanköy Cennet Kapısı’ndaki Anı Ormanı’nda kurulan eğitsel kazı parkında gerçekleştirilen “II. Parkeoloji Çocuk Etkinliği”nde çocuklar, doğayla iç içe bir ortamda, arkeolog, sanat tarihçisi ve drama formatörlerinin eşliğinde “Arkeoloji nedir? Geçmişimizi bilmek neden önemlidir?” gibi konuları eğlenerek öğrenme fırsatı buldu.

KAZI YAPTILAR

Etkinlik kapsamında çocuklar hem Kızılay tarafından kurulan çadırlarda oluşturulan parkurda arkeolojik kazı yapma deneyimi yaşadı hem de etkinlik sonrasında bu deneyimlerin bıraktığı izlenimleri resme aktardı.

Etkinliğe ailelerin büyük ilgi gösterdiğini ve kontenjanın çok üzerinde talep olduğunu belirten etkinliği organize eden KAV gönüllüsü Arkeolog Demet Karşılı, ilgiden çok memnun olduklarını ve bu etkinliği gelenekselleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Karşılı, yeterli finansman desteği elde etmeleri ve sponsor bulabilmeleri halinde etkinliğin bölgelere yönelik olarak daha sık ve daha geniş katılımlı düzenlenebileceğini ifade etti.

Arkeolog Demet Karşılı, “Parkeoloji etkinliği ile çocuklarımıza hem toplum ve çevre bilinci, hem de özgüven ve yardımlaşma yetisi aşılamayı hedeflemekteyiz. Üstelik bu etkinlikle çocuklarımız hem kişiliklerini özgürce ortaya koyabiliyorlar hem de kanser gibi ülkemiz açısından çok önemli bir konuya destek oluyorlar” dedi.

RESİMLER 18 MAYIS’TA SERGİLENECEK

II. Parkeoloji Etkinliği kapsamında çocukların deneyimlerini yansıttıkları resimler 18 Mayıs Müzeler haftasında sergilenecek ve resimlerin satışından elde edilecek gelir KAV’ın yürüttüğü bilimsel araştırmalara aktarılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.