1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYA: "BİDEN'İN ADAMIZI ZİYARETİ ÖNEMLİDİR "
KAYA: "BİDEN'İN ADAMIZI ZİYARETİ ÖNEMLİDİR "

KAYA: "BİDEN'İN ADAMIZI ZİYARETİ ÖNEMLİDİR "

Kıbrıs’ta Ortak Metinle sonrasında umutların yeşerdiği bir dönemdeyiz;

A+A-

Kıbrıs’ta Ortak Metinle sonrasında umutların yeşerdiği bir dönemdeyiz.

Annan Planından bugüne heba edilen on yılın ardından özellikle Ortak Metin arifesinden ve sonrasında uluslararası toplumun Kıbrıs’ta barışa yönelik destek ve ilgisi artarak devam etmektedir.

Bunun en büyük göstergesi 52 yıl aradan sonra bir ABD Başkan yardımcısı Kıbrıs’ı ziyaret ediyor olmasıdır.

Kıbrıs konusunda taraflardan en mağdur durumda olan uluslararası hukukun ve uluslararası toplumun, yarım asırdan beri dışında yaşamak durumunda kalmış Kıbrıslı Türkler açısından bu yeni başlangıç son derece memnuniyet vericidir.

Uluslararası toplumun dışında kalmamız bizlerin ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımızda ağır bedeller ödememize neden olmuştur.

Yeni müzakere sürecinde uluslararası toplumun Kıbrıs meselesine yakın ilgisi, uzlaştırıcı ve motive edici bir unsur olarak olumlu niteliktedir.

Birleşmiş Milletlerin Kıbrıs’ta 50. yılında ve Annan Planı sonrasında yaşadıklarımızın tecrübesi ile Aydınlık Yarınlar Hareketi ihtiyatlı bir iyimserlik içerisindedir.

Kıbrıs’ta eşitlikçi ve kabul edilebilir bir anlaşma metninin ortaya çıkması ve müzakerelerin bir zaman takvimi içinde yürütülmesi önemlidir. 

Seyirci değil sürecin bir parçası olmalıyız 

Beyaz Sarayın ve Başkan Obama’nın dış politika ajandasında  Kıbrıs konusunun yer alması önemlidir.

Açıkça görülen odur ki ABD Kıbrıs konusunun çözümü ve iki toplum arasında güven yaratıcı unsurlara yönelik katkıda bulunmak istemektedir.

Bu durum sürece ışık tutan ve motive edici bir unsurdur.

Kıbrıslı Türkler Kıbrıs konusunun çözümsüzlüğünden ve bunca yıl haksız bir şekilde Dünya’dan izole yaşamaktan çok çekmiştir.

Kıbrıs’ta kazan-kazan esasına dayalı bir çözümün bölgede domino etkisi yaratacağına inanıyoruz.

Hem Kıbrısımızın hem de Dünyamızın Doğu Akdeniz’de bulunacak barışa ve önemli sayılacak bir başarı öyküsüne ihtiyacı vardır.

Yapılması gereken bu topraklarda yaşayan insanlar olarak Kıbrıs konusunun çözülmesinde ve geleceğimizin şekillenmesinde bu son derece hassas ve kırılgan sürecin bir parçası olarak pozitif katkı yapmaktır.

Aydınlık Yarınlar Hareketi  adamızda siyasal kesimlerin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve dini liderlerle bir araya gelecek olan Amerika Başkan Yardımcısı Sn.Joe Biden’in ziyaretini son derece önemli, cesaret verici ve tarihi bir ziyaret olarak değerlendirmektedir. 

Anıl Kaya

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.