1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYA: “TOPLUMSAL İÇ BARIŞA, BİRLİK VE BERABERLİĞE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN BİR DÖNEMDEYİZ”
KAYA: “TOPLUMSAL İÇ BARIŞA, BİRLİK VE BERABERLİĞE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN BİR DÖNEMDEYİZ”

KAYA: “TOPLUMSAL İÇ BARIŞA, BİRLİK VE BERABERLİĞE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN BİR DÖNEMDEYİZ”

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya, bütünlüklü çözümün bulunması, eşitlikçi ve kabul edilebilir bir anlaşma metninin ortaya çıkması için yoğun gayret içerisinde olunması gerektiğini ifade ederek...

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya, bütünlüklü çözümün bulunması, eşitlikçi ve kabul edilebilir bir anlaşma metninin ortaya çıkması için yoğun gayret içerisinde olunması gerektiğini ifade ederek, toplumsal iç barışa, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde olunduğunu belirtti.

Kaya yaptığı yazılı açıklamada, yeni müzakere sürecinde toplumsal dinamiklerin etkin katkısına ihtiyaç olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının da müzakere sürecinin bir parçası olduğuna işaret etti.

Müzakerelerin başlamasıyla birlikte halkta bir takım ayrışmalar görüldüğünü, bu ayrışmaların henüz müzakere edilmemiş konular ve spekülasyonlarla alakalı olduğunu söyleyen Kaya, yeni müzakere sürecinin kolay olmayacağını kaydetti.

Halkın hem kaygıları, hem de beklentileri olduğuna dikkat çeken Kaya, kaygıların giderilmesine ve beklentilerin karşılanmasına yönelik halkın tüm varlığı ile sürece katılması, katkı koyması gerektiğini söyledi.

Müzakereler sonucu ortaya çıkacak olası bir planın Kıbrıs’ta yeni oluşacak koşulları belirleyeceğini ifade eden Kaya, “Kıbrıs Türk halkı bu süreçte seyirci değildir. Halkımızın hassasiyetlerinin ve geleceğinin garanti altına alınmasına yönelik duruşumuzun Kıbrıs konusu ile ilgilenen tüm taraflara duyurulması için birlikte hareket etmeliyiz. Sivil toplum örgütlerinin sürece katılımı ve katkıları son derece önemlidir. Tüm dinamiklerimizle birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalıyız” dedi.

Bu süreçte  bireysel ve/veya zümresel tartışmalardan çok, Kıbrıs Türk halkının haklarının korunmasına, geleceğinin güvence altına alınması ve bütünlüklü çözümün bulunmasına yönelik tartışmalara ve çalışmalara ihtiyaç olduğuna işaret eden Anıl Kaya, birlikte ortak hedefler koyularak, ortak akılla hareket edilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum