1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYALARIN ARASINDAN KURTARILDI!
KAYALARIN ARASINDAN KURTARILDI!

KAYALARIN ARASINDAN KURTARILDI!

İtfaiyemiz her yerde!

A+A-

Alagadi sahilinde dolaşan bir vatandaş tarafından ters dönmüş ve kayaların arasına sıkışmış halde fark edilen caretta caretta kaplumbağası başarılı bir operasyonla kurtarıldı

Mehmet KARA - Ahmet VAMIK

Girne bölgesindeki Alagadi sahilinde karaya vuran caretta caretta türü büyük bir kaplumbağa itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak yeniden özgürlüğüne kavuşturuldu.

Alagadi sahilinde Pazar sabahı dolaşan Mahmut Cemiloğlu adlı bir vatandaş tarafından ters dönmüş ve kayaların arasına sıkışmış halde fark edilen caretta caretta kaplumbağası başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Pazar günü olması nedeniyle devlete ait hiçbir kuruma ulaşamayan vatandaşlar çareyi itfaiye ekiplerini aramakta buldu. Girne İtfaiyesi'nde görevli iki duyarlı itfaiye eri Ramazan Kol ve Mustafa Şahmaran, zor durumda olan kaplumbağanın imdadına yetişerek kaplumbağayı ölmekten kurtardı.

Basat: Uzman ekiplerin kaplumbağayı incelemesi gerekiyordu

Konuyla ilgili olarak KIBRIS Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat ise itfaiye ekiplerinin duyarlılığını taktir ettiklerini fakat bu gibi durumlarda itfaiyenin Taşkent Doğa Parkı’nı bilgilendirmesini istedi.

Taşkent Doğa Parkı’na bağlı Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi ekiplerinin 7 gün 24 saat gönüllü olarak çalıştığını ve Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin de yine gönüllülük esasıyla kaplumbağalar için uğraş verdiğini kaydeden Kemal Basat, haber verilmesi halinde çok kısa bir süre içerisinde müdahale etmek için olay yerine gidebileceklerini vurguladı.

Vatandaşların bu tür durumlarla karşılaştıkları, yaralı ya da ölü bir yaban hayvanı tespit ettikleri zaman 1190 Yaban Hayat Destek Hattı’na ulaşabileceklerini kaydeden Kemal Basat, “iyi niyetle bir canlının kurtarılmasını takdir ediyoruz fakat uzman kişilerin hayvanın sağlık durumunu kontrol etmesi, denize taşınıp bırakıldığında hayatta kalma şansının yüksek olduğundan emin olunması ve bu yaşanan olayın ve olaya karışan hayvanın verilerinin toplanarak kayıt altına alınmasının bilimsellik ve hem bu hayvanın hem de bu türün korunması adına en doğru yaklaşım olduğu kanaatindeyim” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.