1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYALP VE EKİBİ DAÜ BİR-SEN’İ ZİYARET ETTİ
KAYALP VE EKİBİ DAÜ BİR-SEN’İ ZİYARET ETTİ

KAYALP VE EKİBİ DAÜ BİR-SEN’İ ZİYARET ETTİ

Kayalp Ve Ekibi DAÜ BİR-SEN’i ziyaret etti.

A+A-

CTP-BG Gazimağusa Belediye Başkanı adayı, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile belediye meclis üyesi adayları, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’de örgütlü sendikalara başlattıkları ziyaretler kapsamında bugün DAÜ Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN)’i ziyaret edip sendika yetkilileri ile görüştü.

KAYALP

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP-BG Gazimağusa Belediye Başkan adayı Oktay Kayalp görüşmede yaptığı konuşmada, Gazimağusa kentini daha da geliştirmeye devam edeceklerini, yaş ortalaması düşük ve akademik niteliği yüksek bir meclis ile göreve devam etmek istediklerini söyledi.

Kayalp, DAÜ’nün aşırı istihdam nedeniyle çökmesinden hem Gazimağusa kentinin hem çalışanların zarar göreceği uyarısını yaptı ve seçimleri kazanma uğruna kurumun tehlikeye atılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Kayalp, halkın yıldızlı belediyelere olan desteğinin devam edeceğini ve tutarlı çizgileriyle yola devam edeceklerini söyledi.

ŞAHALİ

CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Erkut Şahali de, hükümetin anayasanın değiştirilmesi ve belediyelerle ilgili çalışmaları konusunda konuştu.

Şahali, yerel seçimlerle birlikte anayasal değişikliğinin de oylanacağını, anayasa değişikliğinin geniş mutabakatla ortaya çıktığını, bunun önemsiz gösterilmesi ve demokratik düzeni gerileteceği iddialarının mesnetsiz olduğunu söyledi.

Yargı konusunda değişiklikle ticari mahkemelerin kurulacağını ve davaların sonuçlanma süresinin kısalacağını dile getiren Şahali, ayrıca,  toplu işe sözleşmesinin imzalanmasının gündemde olduğu DAÜ’de çalışma barışının sağlanması ve emekçilerin haklarının korunması ve ilerletilmesinin önemli olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.