1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYAN TOPRAKTAN TARİH FIŞKIRDI
KAYAN TOPRAKTAN TARİH FIŞKIRDI

KAYAN TOPRAKTAN TARİH FIŞKIRDI

Vadili’de torak çökmesi 2 bin 300 yıllık

A+A-

Vadili’de torak çökmesi 2 bin 300 yıllık mezarı gün yüzüne çıkardı.  Antik mezar Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Mağusa Bölge Amirliği ekipleri tarafından incelemeye alındı

Vadili’de Eriş Çoban’a ait çiftlikten 2 bin 300 yıllık tarih çıktı. Toprak kayması ile ortaya çıkan antik mezarda Kipro- Klasik döneme ait 3 adet testi ve bir adet çanak bulundu. Pazar gününden bu yana antik mezarda kazı çalışması yürüten Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Mağusa Bölge Amirliği ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sırasında aynı bölgede bir mezar daha ortaya çıktı. Ekip polis tarafından korumaya alınan bir diğer antik mezarı incelemek üzere çalışmalarına devam edecek.

Çoban vatandaşlık görevini yerine getirdi

2 bin 300 yıllık olduğu öğrenilen antik mezar Vadili’de Eriş Çoban’a ait çiftlikte bulundu. Erişen’in Cumartesi günü çiftlikteki tavuklarına 2 kamyon yem getirttiği sırada kamyonlardan birinin geri geri gelmesi ile kayan toprağın altından antik mezar oraya çıktı. Çifliğinde çıkan antik mezarı polise bildiren Erişen vatandaşlık görevini yerine getirirken, poliste konuyu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bildirdi. 1 gün polisin koruması altına alınan antik mezar Pazar günü itibari ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı Mağusa Şube Amirliği’nde görevli arkeologlar tarafından incelemeye alındı. Arkeologların gerçekleştirdiği kazı sırasında MÖ: 475- MÖ: 320 yılları arası Kipro- Klasik döneme ait 3 adet değişik modellerde testi ve 1 adet çanak bulundu.

Yeni bir mezar daha
Kazı çalışmaları esnasında dün ortaya çıkan eski eserler oldukça heyecan yaratırken, çalışmaların tamamlanması aşamasında toprak çökmesi ile bölgede bir mezar daha ortaya çıktı. Antik mezar bölge karakoluna bağlı polisler tarafından koruma altına alınırken, arkeologların yeni ortaya çıkan antik mezarda inceleme yapmak üzere bu günden itibaren çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

Havadis

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.