1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAYBOLAN UÇAKTA SON GELİŞME ŞAŞIRTICI!
KAYBOLAN UÇAKTA SON GELİŞME ŞAŞIRTICI!

KAYBOLAN UÇAKTA SON GELİŞME ŞAŞIRTICI!

Malezya polisi, kaybolan uçağın pilotlarının evini aradı

A+A-

8 gün önce, havalandıktan bir süre sonra kaybolan ve halen haber alınamayan 370 sayılı Malezya Havayolları’na ait uçakla ilgili dün Başbakan Najib Razak’ın terör şüphesi olduğuna dair açıklamaları sonrası Malezya polisi pilot Zahari Ahmet Şah ve Faruk Abdul Hamid’in evlerinde arama yaptı.

53 yaşındaki pilot Ahmet Şah ve 27 yaşındaki yardımcı pilot Hamid’in evinde arama yapan polis yetkilileri pilotların aileleri ve yakın çevresi hakkında da araştırma yapıldığını ifade etti. 8 gündür süren araştırmalarda henüz net bir bilgiye ulaşılamazken dün Malezya Başbakanı Najib Razak’ın uçağın haberleşme sisteminin devre dışı bırakılması ve terör şüphesi açıklamaları sonrası polis yetkilileri araştırmalarını yolcular ve mürettebat üzerine yoğunlaştırmıştı. 

'KAZA DEĞİL KASITLI'
Dün yapılan açıklamada, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e doğru gitmek üzere havalanan ancak taşıdığı 239 kişiyle birllikte kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının sisteminin 'kasten devredışı bırakıldığı iddia edilmişti. Malezya Başbakanı Necib Razak'ı yaptığı açıklamada, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının ortadan kaybolmasının 'kaza sonucu' olmadığını ve kasten yapılmış olabileceğini söylemişti. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak incelemeler, uçağın kim tarafından ve hangi gerekçeyle kaçırıldığı ya da düşürüldüğü üzerine yoğunlaşacak ve genişletilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.