1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAYBOLAN UÇAKTAKİ YOLCULARIN TELEFONU ÇALIYOR!
KAYBOLAN UÇAKTAKİ YOLCULARIN TELEFONU ÇALIYOR!

KAYBOLAN UÇAKTAKİ YOLCULARIN TELEFONU ÇALIYOR!

Kaybolan uçaktaki yolcuların telefonu çalıyor!

A+A-

Güneydoğu Asya’da Cuma gecesi 239 kişiyle kaybolan yolcu uçağının bir parçasına bile geride kalan dört günde ulaşılamazken, neredeyse her geçen saat kafa karıştıran, hatta birbiriyle çelişen açıklama ve iddialarla durum içinden çıkılmaz hal alıyor.


Olayla ilgili konuşan yolcu yakınlarından Bian Liangwei isimli bir kadın, “Bu sabah ağabeyimin telefonunu iki kez aradım ve çaldı. Öğlen bir daha aradığımda, yine çalıyordu” iddiasında bulundu. “Ben ulaşabiliyorsam, polis de onun yerini bulabilmeli. Hâlâ hayatta olduğuna dair bir ihtimal var” diyen Bian, ağabeyinin numarasını havayolu şirketine ve Çin polisine verdi.

Singapur merkezli “The Strait Times” da birçok yolcu yakınının benzer ifadelerle havayolu şirketini bilgilendirdiğini belirtti.

AİLELER HAVAYOLU ŞİRKETİNE İNANMIYOR

Washington Post, bazı yolcuların ailelerinin Çin’in online iletişim servisi QQ’da aktif halde gördükleri iddiasına yer verirken China.org.cn sitesi de en az 19 ailenin uçaktaki yakınlarını aradığı ve telefonların çaldığı iddiasında bulunduğunu belirtti. Aileler bu iddiaların ardından Malezya Havayolları’nı doğruyu söylememekle suçluyor.

"TELEFONLAR ÇALIYOR" İDDİASINI YALANLADI

Malezya Havayolları sözcüsü Ignatius Ong ise düzenlenen basın toplantısında, kendilerine verilen numaraları aradıklarını ancak telefonların çalmadığı açıklamasında bulundu.

HAVACILIK TARİHİNİN EN BÜYÜK GİZEMLERİNDEN BİRİ

Malezya yolcu uçağının Cuma akşamı 239 kişiyle kayıplara karışması, uçakta bulunanların yakınlarının yaşadığı dram bir yana sivil havacılık tarihinin de en büyük gizemlerinden biri olarak gösterilmeye başlandı.
Yaşanan bu olay, bir uçağın nasıl kayıplara karışabileceği sorularını ve geçmişteki sivil havacılık ‘sırlarını’ akıllara getirdi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’de gitmek üzere havalanan Malezya Havayolları’na ait 370 sefer sayılı uçağın, kalkıştan iki saat sonra radarla bağlantısı kesildi. Uçakla iletişimin kesilmesinin üzerinden 60 saatten fazla bir süre geçti ancak ne enkaza dair bir bilgi var ne de başka bir ipucu.

Yetkililerden yapılan son açıklamada, Güney Çin Denizi üzerinde saptanan büyük yağ tabakalarının kaybolan Malezya uçağına ait olmadığı belirtildi. Hâlâ ‘kayıp’ statüsünde olan uçak, böyle giderse sivil havacılık tarihinin gizemleri arasına girebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.