1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYINPEDER BUGÜN MAHKEMEDE!
KAYINPEDER BUGÜN MAHKEMEDE!

KAYINPEDER BUGÜN MAHKEMEDE!

Düğüm çözülüyor;

A+A-

Kuruova köyünde geçen hafta Çarşamba  günü işlenen ve tüm ülkede infial yaratan Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili soruşturma devam ediyor. Cinayetin işlendiği gün şüpheli olarak gözaltına alınan Meryem Yakuş isimli kadın, 4 günlük tutukluluk süresinin ardından dün öğleden sonra saat 14.30 sıralarında serbest bırakıldı. Polis tarafından maktul ile son konuşan şahıs olması ve maktul ile konuştuktan sonra 4 farklı kişi ile telefon trafiği yaşadadığı tespit edildiğinden dolayı soruşturma maksatlı göz altına alınan Meryem Yakuş, 19 Haziran Perşembe günü tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

 

Şahadet yetersizliğinden serbest

Tutukluluk süresi dün sona eren Yakuş’un yeniden mahkemeye çıkarılması beklenirken İskele Polisi Yakuş’un şahadet yetersizliğinden serbest bırakıldığını açıkladı. Serbest kalmasının ardından Yakuş’u ailesinin İskele Polis Müdürlüğünden alıp eve götürdüğü öğrenildi.

 

“Bayraktar’ın sevgilisiydi...”

Serbest bırakılan Meryem Yakuş isimli kadının,  Maktul Mehmet Bayraktar’ın  sevgilisi olduğu iddiaları da gündemdeki yerini koruyor. Meryem Yakuş ile Mehmet Bayraktar’ın iki yıl önce Trodos gezisinde çektirdikleri, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde paylaştıkları fotoğraf bu ilişkinin ispatı olarak yorumlanıyor.

 

Baba Yakuş gözaltına alındı ve serbest bırakıldı

Cinayet ile ilgili Kuruova köyü ve çevresinde aramalarını sıklaştıran polis, Meryem Yakuş’un babası 71 yaşındaki Mustafa Yakuş’un evinde 2 bin 237 adet boş av tüfeği fişeği buldu. Mesele ile ilgili göz altına alınan Mustafa Yakuş’ un av da kullandığı av tüfeği fişeklerinin koleksiyonunu yaptığı öğrenildi. Gözaltına alınan ancak cinayet ile hiçbir ilgisinin olmadığı anlaşılan Mustafa Yakuş, ifadesini aldıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Kayınpeder bugün mahkemede

Cinayet ile ilgili olarak tutuklu bulunan diğer şüpheli maktul Mehmet Bayraktar’ın kayın pederi Mehmet Vechi ise halen daha İskele Polis Müdürlüğünde tutuklu bulunuyor. Aracında geçtiğimiz Perşembe akşamı yapılan incelemede kan olduğuna inanılan izler bulunan Mehmet Vechi, Cuma günü mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti. Mehmet Vechi’nin bugün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılması bekleniyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.