1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYIP EMARE VAR
KAYIP EMARE VAR

KAYIP EMARE VAR

Uyuşturucudan yakalanan üç genç mahkemeye çıkarıldı ve tutukluluk süreleri 4 gün daha uzatıldı

A+A-

Narkotik polisinin Gazimağusa’da bir apartman dairesinde yaptığı aramada ele geçirilen yaklaşık bir kilo uyuşturucu ve hapla ilgili tutuklanan Eylem Yılkan, Kadir Kıçık ve Mehmet Bayramlar aleyhine yürütülen soruşturma sürüyor. Polisin olayla ilgili kayıp olduğuna inandığı emareler aradığı bildirildi. 

Üç zanlı, dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 4’er gün daha ek tutukluluk emri temin edildi.

Dünkü ek tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, meselenin tahkikat memuru olan Mustafa Kavaz’ı yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Mustafa Kavaz, Gazimağusa’daki Gülümser Sokak’taki apartman dairesine düzenledikleri operasyonu anımsattı ve operasyon sırasında polisten kaçan zanlı Eylem Yılkan ve Mehmet Bayramlar’ın tasarruflarındaki poşetleri yan apartmanların damına fırlattığını kaydetti. 

İki farklı apartmanın çatı katında yaptıkları aramada, toplam 60 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 2 adet ecstacy olduğuna inanılan hap ve bir adet öğütücü ele geçirdiklerini anlattı.
Bahse konu dairede yaptıkları aramada ise çeşitli yerlerde toplam 850 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulup emare aldıklarını belirten Mustafa Kavaz, zanlı Eylem Yılkan’ın kullandığı aracın bagajında ise 5 adet uyuşturucu yapımında kullanılan içerisinde sıvı olan şişe bulduklarını açıkladı.

Devlet laboratuarlarından gerekli raporların henüz gelmediğine işaret eden Mustafa Kavaz, bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyeceğini, kayıp olduğuna inandığı emarelerin bulunduğunu kaydederek mahkemeden 8 gün daha tutukluluk talep etti.

Zanlı Eylem Yılkan ve Kadir Kıçık’ı savunan Avukat Batur Sağlamer, müvekkili Eylem Yılkan’ı konu suçu kabul etmesi için, 20 dakika boyunca yerde tekmelediklerini ileri sürerek, müvekkiline şiddet uyguladıklarını iddia etti.

Avukat Batur Sağlamer, polisin ayrıca, temin ettiği tutukluluk süresini, zanlıların kişi hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak, gerekli çaba ve gayreti göstermeden fuzuli bir şekilde kullandığına vurgu yaptı ve mahkemeden müvekkillerinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 4’er gün daha tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.Ayşen Toroslu ayrıca, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesi için direktif verdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.