1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “KAYIP” OYUNU GAZİMAĞUSA’DA SAHNELENDİ
“KAYIP” OYUNU GAZİMAĞUSA’DA SAHNELENDİ

“KAYIP” OYUNU GAZİMAĞUSA’DA SAHNELENDİ

“KAYIP” OYUNU GAZİMAĞUSA’DA SAHNELENDİ

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Kayıp” isimli oyununu Gazimağusa’da sahneledi.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 20-21 Şubat tarihlerinde Gazimağusa’da ağırlanan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, “Kayıp” oyunu ile izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Aliye Ummanel’in yazdığı ve yönettiği, yönetmen yardımcılığını Kıymet Karabiber ve Melek Erdil’in yaptığı “Kayıp” oyunu, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, İzel Seylani ve Osman Ateş’in rol aldığı oyun, kaynağını geçmişten alan ve yinelenen bir savaş travmasının etrafında savaş sonrası durumu ele aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter oyunun ardından yaptığı konuşmada, tiyatronun “insanı insanla anlatma sanatı” olduğunu belirterek, belediyenin görevinin önemli bir gereksinim olan tiyatroyu halkla buluşturmak olduğunu söyledi. Arter, izleyenlere güzel bir gece yaşatan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Aliye Ummanel de, geçmişte savaş travmasının yaşandığı her yerde oyunu sergilemek istediklerini belirterek, bu çerçevede oyunu güney Lefkoşa’da da oynadıklarını,  Limasol ve Baf’ta da sahneleyeceklerini kaydetti.

Barışa ulaşmak için toplumların birbirlerinin acılarını anlaması gerektiğini vurgulayan Aliye Ummanel, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

“KIBRIS RUMCA KÜSTÜM TÜRKÇE KIRILDIM”

Bu arada Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun diğer oyunu  “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” 27 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

Şair Faize Özdemirciler’in şiirlerinden, Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp yönettiği ve oynadığı “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu; Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulamayı içeriyor. Oyun, dünümüze, bugünümüze ve geleceğimize dair yaşanan trajediyi çarpıcı bir şekilde anlatıyor.

Faize Özdemirciler’in şiirlerinin ihtişamlı ve çarpıcı dili, Yaşar Ersoy’un usta işi sahneleyişi ve Ersen Sururi’nin etkileyici müziği ile sunulan “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu aynı zamanda “Kıbrıs’ın Tragedyası” olarak da nitelendiriliyor. Biletler koltuk numaralı olarak 15 TL fiyatla Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden temin edilebilecek. Daha ayrıntılı bilgi için halkla ilişkilerin 6300500 nolu telefonu aranabilecek.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.