1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYIP ŞEHİT ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ
KAYIP ŞEHİT ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

KAYIP ŞEHİT ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Kayıp Şehit Turgut Fahri’ye 50 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

A+A-

Kayıp Şehit Turgut Fahri’ye 50 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

29 Aralık 1963’te Küçük Kaymaklı’daki evinden alınarak Üsküdar Bar’a götürülen ve kendisinden bir daha haber alınamayan Fahri, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’nin araştırmaları sonucu, Güney Kıbrıs’ta bulunan Strovolo bölgesinde bir su kuyusunda bulunmuştu.

Kayıp Şehit Turgut Fahri bugün Cihangir Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası, Beyköy Mezarlığı’nda düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Düzenlenen törene, Fahri’nin ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra, 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu,  1'inci Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Ertan İnaltekin, Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Şehit Aileleri Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ile Ulusal Birlik Partisi milletvekili Ersin Tatar ve vatandaşlar  katıldı.

ERSAN

Şehit Aileleri Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan yaptığı konuşmada, kayıp şehit Turgut Fahri’nin 24 yaşındayken bazı Rumlar tarafından Küçükkaymaklı’daki evinden alındığını anlattı.

Ersan, başından vurularak Strovolos’ta bulunan bir kuyuya atılan Fahri’nin kaybolduğunda bir tanesi 10 aylık diğeri anne karnında 2 oğlu olduğunu kaydetti.

Aradan 50 yıl geçtiğini ancak yaşananların unutulmadığını ifade eden Ersan, Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin bir arada yaşabileceğine inanmadığını söyledi.

Kayıp Şahıslar Komitesi’ne, Komite’nin Türk üyesi Gülden Plümer Küçük’e ve çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür eden Ersan, “Artık şehit evlatları babalarının mezarına gidip dua edebilecekler” diye konuştu.

Cihangir Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası, Fahri’nin kemikleri, saygı duruşu ve saygı atışının ardından toprağa verildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.