1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAYIP UÇAKTAN HABER VAR!
KAYIP UÇAKTAN HABER VAR!

KAYIP UÇAKTAN HABER VAR!

Kayıp uçakla ilgili en net açıklama

A+A-

Malezya Başbakanı, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan yolcu uçağının iletişim sisteminin kasten devre dışı bırakıldığını açıkladı. Başbakan Necib Rezak, uçaktan gönderilen son sinyalin ise kalkıştan yaklaşık 7,5 saat sonra alındığını belirtti.

Rezak'ın iletişim sistemiyle ilgili açıklaması, taşıdığı 239 kişiyle birlikte kaybolan, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçağın kaza sonucu kaybolmadığı yönündeki spekülasyonları teyit etmiş oldu.

Malezya Başbakanı'nın kayıp uçağın 7.5 saat havada kaldığını belirtmesi ise söz konusu yolculuğun Hint Okyanusu'nun güneyinden Orta Asya'ya kadar herhangi bir yerde sonlanmış olabileceği anlamına geliyor.

MH370 sefer sayılı uçak, 8 Mart günü yerel saatle 12.40'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalanmıştı. Malezya Başbakanı Rezak, sivil radar ekranlarından 01.30'da kaybolan uçakla son uydu bağlantısının ise 08.11'de sağlandığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.