1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAYIP UÇAKTAN YENİ İPUCU!
KAYIP UÇAKTAN YENİ İPUCU!

KAYIP UÇAKTAN YENİ İPUCU!

"en umut verici ipucu"

A+A-

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart'ta kaybolan Malezya uçağını arama çalışmaları sürüyor. Avustralya Orion3 arama uçakları, uyduların belirlediği ve "en umut verici ipucu" olarak tanımlanan turuncu renkli parçaları araştırıyor. Büyüklükleri 2 metreden uzun olarak belirlenen turuncu parçaların 5 deniz mili alanda arandığı açıklandı.

Avustralya Deniz Güvenlik Kurumu'ndan (AMSA) yapılan açıklamada, pazar günü hava şartlarının olumlu olmasından dolayı yaklaşık 10 kilometrelik alanda arama çalışmalarının yeterli düzeyde yapılabildiği belirtildi.

Gözle görülen ilk ipucu

Avustralya Hava Kuvvetleri'nden Teğmen Russell Adams, elverişli hava şartlarının devam etmesi durumunda söz konusu parçalara ulaşılmanın kolaylaşacağını bildirerek, turuncu parçaların şimdiye kadar gözle görülen ve kendilerine ümit veren tek ipucu olduğunu aktardı.

Adams, turuncu parçaların uçağa ait olup olmadığını bilmediklerini ancak yapılacak incelemelerden sonra durumun netlik kazanacağını söyledi. Avustralya Başbakanı Tony Abbott da yaptığı açıklamada, uçakta ailesi bulunan insanlara ve vatandaşları bulunan ülkelere borçlu olduklarını belirterek, kayıp uçağı arama çalışmalarının devam edeceğini ancak ne zaman bulunacağı konusunda zaman veremeyeceğini ifade etti.

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı Mark Matthews, kayıp uçağın kara kutusunu arama çalışmalarını sürdürdüklerini ve Avustralya gemisi Okyanus Kalkanı'na yerleştirilen kara kutu bulma cihazlarıyla okyanus tabanından sinyal alamaya çalışacaklarını belirterek, olumlu bir gelişme durumunda da cihazları denizaltılara yerleştirip enkaza ulaşmaya çalışacaklarını kaydetti.

Çalışmalar uzayabilir

Kayıp uçağın enkazına hala ulaşılamamasının sebebi uçağın çok hızlı bir şekilde okyanusta sürüklenmesi. Sürekli yer değiştiren uçak enkazı araştırmacıları oldukça zorluyor. Bazı uzmanlar sürecin tahmin edilenden çok daha uzun sürebileceği görüşünde.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.