1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYIPLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA YAPILAN AÇIKLAMALAR
KAYIPLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA YAPILAN AÇIKLAMALAR

KAYIPLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA YAPILAN AÇIKLAMALAR

Rum kesiminin Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki temsilcisi Theofilos Theofilu, kayıpların gömülü oldukları yerlerle ilgili bilgisi olan herkese, komiteye bilgi vermesi çağrısında bulundu.

A+A-

Rum kesiminin Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki temsilcisi Theofilos Theofilu, kayıpların gömülü oldukları yerlerle ilgili bilgisi olan herkese, komiteye bilgi vermesi  çağrısında bulundu.

Politis gazetesinin haberine göre, Rum Meclisi tarafından “Kayıplar Günü” olarak belirlenen 29 Ekim dolayısıyla açıklamada bulunan Theofilu, kayıplar konusunun ve kayıp yakınlarının dramının, Kıbrıs toplumunda, hem Kıbrıslı Türkleri, hem de Rumları içerisine almakta olan, açık bir yaradan ibaret olduğunu dile getirdi ve kayıpların akıbetinin belirlenmesinin çok geciktiğini ileri sürdü.

Bütün kayıpların akıbetinin, ayrım gözetilmeden ve başka gecikme olmadan belirlenmesinin, iki toplumun yeniden yakınlaşmasına ve bir arada yaşamasına olumlu bir yansıması olacağını da dile getiren Theofilu, bütün kayıpların akıbetinin belirlenmesine ilişkin zaman olanaklarının daraldığı ve tükendiği iddiasında bulundu.

Theofilu, “kayıp yakınlarının yarasını kapatmak için, şu an mezarları açmaları gerektiğini” sözlerine ekledi.

Gazeteye göre, AKEL milletvekillerinden, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma ise açıklamasında, Rum halkını, kayıpların akıbetinin belirlenmesi mücadelesinin devam etmekte olduğunu hatırlatmaya çağırdı.

Gün dolayısıyla Rum Meclisi ve EDEK Başkanı Yannakis Omiru’nun da açıklama yaptığını kaydeden gazete, Omiru’nun, uluslararası toplumu, askeri bölgelerde de araştırmalar yapılmasına izin vermeye zorlanması için, Türkiye’ye baskı yapmaya çağırdığını iletti.

Bugüne kadar, 436 kayıp kişinin kimliklerinin tespit edildiğini de kaydeden gazete, bunlardan 352’sinin Rum, 84’ünün de Kıbrıslı Türk olduğunu belirtti.

Haberde, 129 kayıp kişiye ait kalıntıların ise, şu an kimlik tespiti aşamasında bulunduğu ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.