1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYIPLARIN DNA ANALİZLERİ ARTIK ABD'DE YAPILACAK
KAYIPLARIN DNA ANALİZLERİ ARTIK ABD'DE YAPILACAK

KAYIPLARIN DNA ANALİZLERİ ARTIK ABD'DE YAPILACAK

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, kayıp kemiklerine ait numunelerin,

A+A-

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, kayıp kemiklerine ait numunelerin, DNA metoduyla kodlanıp bunun akabinde de karşılaştırma ve nihai kimlik tespiti yapılması için tekrar Kıbrıs’a gönderilene kadar, “dünya turu yaptıkları” yorumunda bulunuldu.

Kayıp kemiklerine ait numunelerin, önümüzdeki 3 yıl için DNA kontrolüne tabi tutulacakları Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gideceğini haber veren Fileleftheros gazetesi, numunelerin ilk başta Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nde analize tabi tutulduklarını, son yıllarda da DNA testlerinin Bosna’da bulunan bir Amerikan laboratuarında yapıldığını anımsattı.

Elindeki bilgilere dayanarak, Bosna’daki laboratuarın son zamanlarda her DNA örneğiyle ilgili ücretin artırılmasını istediğini kaydeden gazete, yine elindeki bilgilere dayanarak, Bosna’daki laboratuara her tam DNA analizi için 400 Euro ödendiğini, fakat laboratuarın son zamanlarda her analizin fiyatının, 400 Euro’dan 600 Euro’ya çıkarılması konusunu gündeme getirdiğini belirtti.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin ihaleye çıktığını ve Bosna’daki laboratuarın en pahalı laboratuar olduğunun ortaya çıktığını ifade eden gazete, ABD’deki laboratuarın en ucuz olduğunu ve bunu ucuzluk konusunda bir İngiliz laboratuarının izlediğini ifade etti.

İhaleyi kazanan ABD’deki laboratuarın, önümüzdeki 3 yıl için kayıpların DNA analizlerini yapacağını kaydeden gazete, bu süre boyunca, ABD’deki laboratuarın 900 bin Euro daha ucuza geleceğini, bu yüzden Kayıp Şahıslar Komitesi’nin analizleri buna havale etmekten başka seçeneği kalmadığına dikkati çekti.

Analizlerin 1 Temmuz’dan itibaren başlayacağını ifade eden gazete, bin 500 civarında kaybın kimlik tespiti için yaklaşık 9 milyon Euro’ya ihtiyaç duyulacağını ekledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.