1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KAYIT DIŞI YAŞAM VE VERGİ KAÇAKÇILIĞI TEPKİSİ
KAYIT DIŞI YAŞAM VE VERGİ KAÇAKÇILIĞI TEPKİSİ

KAYIT DIŞI YAŞAM VE VERGİ KAÇAKÇILIĞI TEPKİSİ

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, kayıt dışılık ve vergi kaçakçılığı nedeniyle devletin uğradığı zararın her yıl yaklaşık 700 milyon TL civarında olduğunu ileri sürdü.

A+A-

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, kaçak yaşamı önlemek ve kayıt dışılığı azaltmak için yapılan aflar ve kaçak işçi çalıştıranlara her kaçak işçi başına beş asgari ücret tutarındaki para cezasının caydırıcı olamadığını ifade etti.

Özkardaş, gazetelere yansıyan kaçak işçi ve çocuk işçi çalıştırılması yönündeki haberlerin “meydanın ne kadar boş bırakıldığının, denetimlerin yeterli yapılmadığının” bir göstergesi olduğunu savundu.

Özkardaş açıklamasında “Çalışma Dairesi’nde ve Sosyal Sigortalar Dairesi’nde yeterli müfettişlerin olmayışı, yazılan cezalara ve denetimlere siyasi müdahalelerin yapılıyor olması ve ilgili kurumlar arası işbirliğini zorunlu kılan yasal düzenlemelerin yapılmaması, adeta kaçak iş gücünü ve emek sömürüsünü teşvik etmektedi.” ifadelerine yer verdi.

Hükümetin Vergi Dairesi, Gümrük Dairesi, Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi, Şirketler Mukayyitliği, Ticaret ve Sanayi Daireleri gibi dairelerin  kadrolarını, nitelikli ve donanımlı kişilerce takviye etmesi gerektiğini belirten Özkardaş, söz konusu dairelerde otomasyona geçilerek, devleti ve halkı soyanlara dur denmesi gerektiğini kaydetti

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.