1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYIT SORUNU SİNİRLENDİRDİ
KAYIT SORUNU SİNİRLENDİRDİ

KAYIT SORUNU SİNİRLENDİRDİ

Gazimağusa’da Polatpaşa İlkokulu’nda okul yönetimi ve bazı veliler arasında tartışma yaşandı

A+A-

Yurdumuzun dört bir yanında dün binlerce çocuk okul coşkusu yaşarken Gazimağusa bölgesinde de öğrenciler okulların açılması nedeniyle sınıflarına koştu.

Okulların açılmasının ilk gününde Gazimağusa’da Polatpaşa İlkokulu’nda okul yönetimi ve bazı veliler arasında kayıt problemi yaşandı.

Çocuklarını haziran ayında okula kayıt yaptırdıklarını öne süren bazı veliler, kendilerinden kayıt ücreti adı altında 50 TL alınmasına rağmen okula geldiklerinde çocuklarının kayıtlarının onaylanmadığını öğrenmeleri üzerine şok geçirdiler.

Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer ise haziran ve eylül aylarında yapılan işlemin “kayıt” işlemi olmadığını yapılanın da sadece “müracaat” olduğunu söyledi.

50 TL’lik ücretin de okulun dergi ücreti olduğunu ve alınmasının zorunlu kılınmadığını iddia eden Mehmet Erbil Taşer, hiçbir çocuğun açıkta kalmayacağını, eksik evrak ve doluluk yüzünden okula kayıtları yapılamayan öğrencilerin diğer okullara yönlendirmelerinin yapıldığını bildirdi.

Zaman zaman sinirlerin de gerildiği Polatpaşa İlkokulu’nda okula kayıtları kabul edilmeyen çocukların velileri “Okula kaydımızın yapılmadığını bize son dakika bildirdiler. 500’er TL okul kıyafeti masrafı yaptık. 3 ay önce kayıt yaptırırken bizden yardım adı altında 50 TL para aldılar. Çok mağduruz” diye konuşarak, okul yönetimine sitem ettiler.

Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer ise haziran ve eylül aylarında yapılan işlemin “kayıt” işlemi olmadığını, yapılanın sadece “müracaat” olduğunu söyledi.

50 TL’lik ücretin de okulun dergi ücreti olduğunu ve alınmasının zorunlu kılınmadığını iddia eden Mehmet Erbil Taşer, hiçbir çocuğun açıkta kalmayacağını, eksik evrak ve doluluk yüzünden okula kayıtları yapılamayan öğrencilerin diğer okullara yönlendirmelerinin yapıldığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer, okullarının bulunduğu bölgenin en fazla göç alan ve en fazla işyerinin bulunduğu yer olduğunu açıkladı.

Bölgeye dıştan gelen çok sayıda insan olduğuna da dikkat çeken Mehmet Erbil Taşer, okulun başarılarından dolayı da her zaman ailelerin birinci tercihi de olduğunun altını çizdi.

Tüm bu nedenlerden ötürü okula çok fazla talep olduğunu ifade eden Taşer, talep sayısının okulun kapasitesinin çok üzerine çıktığını dile getirdi.

Okulların kapanmasının ardından velilerin “kayıt” olarak adlandırdığı işlemin sadece “müracaat” olduğunu belirten okul müdürü, toplanan ücretin de okul dergisinin ücreti olduğunu ve almak isteyenin bu dergiyi aldığını zorunluluk gerektirmediğini öne sürdü.

Mehmet Erbil Taşer, alınan paranın okul dergisi ücreti olduğu için de velileri defalarca uyardıklarını ancak zaman zaman bu uyarının yapılmamış olabileceğini söyledi.

Haziran ve eylül aylarında okula kayıt müracaatının üçer günden ibaret olduğunu bildiren Taşer, müracaatların okulun kapasitesinin çok üzerine çıkması nedeniyle tüm okullarında olduğu ve ilköğretim dairesi müdürünün de katıldığı bir toplantı düzenlendiğini kaydetti.

Mehmet Erbil Taşer, bu toplantıda fazla olan öğrencilerin başka okullara kaydırılmalarına ve okula ulaşımlarının sağlanmasına karar verildiğini vurguladı.

Hiçbir çocuğun sokakta kalmasına izin verilmeyeceğinin altını çizen okul müdürü, Polatpaşa İlkokulu’na kayıt yaptıramayan çocukların başka okullara yönlendirildiklerini dile getirdi.

Söz konusu durumdan dolayı 15 çocuğun Polatpaşa İlkokulu’na müracaat edip de kayıt yaptıramadığını ifade eden Taşer, bu 15 çocuk içerisinde müracaat döneminde eksik evrak getiren çocuklarda olduğunu söyledi.

Yine bu çocuklar arasında gerçekte Güvercinlik köyünde kalıp Mağusa’da kalıyormuş gibi gösteren çocuk da olduğunu anlatan Mehmet Erbil Taşer, özellikle de ikamet yerlerini kesinleştiremeyen çocukların kaydını yapmadıklarını dile getirdi.

Taşer, bağış yapıp okula kaydı yapılmayan sadece 2- 3 çocuk olduğunu bildirdi.

Günün ilerleyen saatlerinde gazetemiz KIBRIS’a ulaşan Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer, söz konusu şikâyetçi velilerin adreslerinde yapılan araştırmada Polatpaşa İlkokulu sınırları dışında kaldıklarının tespit edildiğini öne sürdü.

Okul müdürü ellerindeki imkanları zorladıklarını dile getirdi.
  
Veliler ne dedi? Veliler ne dedi? Veliler ne dedi?
Peryal Beyaz:
“Bu okula ilk torunumu kayıt yaptırırken de sorun çıkardılar. Okulların ilk kapandığı gün ilk kayıt yaptıran benim. Kayıt yaptırırken bağış adı altında bizden 50 TL para da aldılar. Kardeşi de bu okulda okuyor. Okula kabul edilmediğimizi bize son anda bildirdiler. O kadar hazırlık yaptık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.”

Sevim Özdemir:
“Çocuğu 3 ay önce okula yazdırdık. Kayıt yaptırırken 50 TL ödedik. Geçen cuma bizi aradılar ve okulda kontenjanın dolduğunu söylediler. Bu haksızlıktır. Eğer okula almayacaklar ise neden kayıt yaptılar? Bazı ailelere son dakika torpili yaptılar. Okul kıyafetlerine o kadar para ödedik, mağdur olduk.”

Ümit Sarıdan:
 “Çocuğumu 10 Haziran 2013 tarihinde okula kayıt yaptırdım. Bağış adı altında benden 50 TL para aldılar. 500 TL borç alarak okul kıyafeti aldım. Evraklar arasında elektrik faturası olmadığı için eksik evrak getirdiğimi öne sürerek, son dakika okul kaydımın kabul edilmediğini bildirdiler. Gerekli yerlere gerekli şikâyetlerimi yapacağım.”

Nilüfer Yılmaz:
“Okullar kapandığı zaman yaklaşık 3 ay önce kızımı okula kaydettim, 50 TL ödedim. Bugün okula geldiğimde kızımın okula kaydının yapılmadığını söylediler, şok olduk. Müdüriyet bizi telefonla aradıklarını ancak kimsenin cevap vermediğini iddia ediyor. Okul kıyafetleri için 500 TL masraf yaptık. Çok mağduruz.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.