1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KAYITLAR BAŞLADI
KAYITLAR BAŞLADI

KAYITLAR BAŞLADI

Girne Belediyesi Kültür Sanat Merkezi;

A+A-

 

Girne Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nin, yetişkin ve çocuklara yönelik yeni dönem kurslarına kayıtlar başladı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Halkla İlişkiler Birimi’ne yapılacak kayıtlar, 3 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.

Yetişkinlere yönelik Desen, Takı Tasarım, İpek Kozası ve Nakış kursları; çocuklar için ise Heykel, Çocuk Sanatı, Yaratıcı Drama kursları düzenlenecek.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili açıklamasında, sanat eğitimi alan insanların kavgadan ve savaştan uzak, barışı, adaleti sevgiyi erdem yaparak yaşadıklarını ifade etti.

Güngördü, insan odaklı bu yaklaşım ve yaşam biçiminin, toplumsal aydınlanma kültürünü geliştireceğine inancını belirterek, aydınlanmış toplumlardaki insanların sanatın bir yaşam biçimi olmasını istediğini, Girne’de olanaklar ölçüsünde sanatsal kurs ve çalışmalarla çocukları, gençleri ve yetişkinleri buluşturmak istediklerini kaydetti.

KURSLAR

Yapılan açıklamaya göre, yetişkinlere yönelik fotoğraf kursu Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında, desen kursu (Kara kalem ve sulu boya) Salı günleri 18.00- 20.00 saatleri arasında, Takı Tasarım kursu Pazartesi 9.00-12.00 saatleri arasında, İpek Kozası kursu Çarşamba 9.00-12.00 saatleri arasında, Nakış kursunun Cuma 9.00-12.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

9-13 yaş arası çocuklara yönelik Heykel kursunun Cumartesi günleri 12.00- 13.30 saatleri, 5-8 yaş arası çocuklara yönelik Çocuk Sanatı kursunun Cumartesi 10.00-11.00 saatleri arasında, 6-13 yaş çocuklara yönelik Yaratıcı Drama kursunun, Cumartesi günleri 11.00-12.00 saatleri arası gerçekleşeceği kaydedildi.

TİYATRO STÜDYOSU İLE SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞUNA KAYITLAR

Öte yandan Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu tiyatro kurslarıyla Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’na kayıtlar da devam ediyor.

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’na 8-10 ve 11-14 yaş çocuklar, 15-20 yaş arasında gençlerin kayıt yaptırabileceği ifade edildi.

Pazartesi günleri saat 19.00-21.00 saatleri arasında yapılan Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu koro çalışmalarına da isteyenlerin kayıt yaptırabilecekleri açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.