1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYMAKLILI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KAYMAKLILI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

KAYMAKLILI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Gazeteci Halil Kaymaklılı toprağa verildi.

A+A-

Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet everen, usta gazetecilerden Halil Kaymaklılı son yolculuğuna uğurlandı. Lefkoşa’daki evinde önceki gün ölü bulunan duayen gazeteci Halil Kaymaklılı, bugün Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven, gazeteciler ile Kaymaklılı’nın ailesi ve sevenleri katıldı.

HALİL KAYMAKLILI KİMDİR?

1942 yılında Lefkoşa’nın Küçükkaymaklı semtinde gaminici bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Halil Kaymaklılı, futbolculuktan avukat katipliğine, fotoğrafçılıktan spor foto muhabirliğine, gazetecilikten Enformasyon Dairesi’ndeki görevine uzanan dopdolu yaşamında birçok iz bırakmayı başarmış duayen gazetecilerden biriydi.

Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’le yıllarını paylaşan, “bir defa havasını kokladın mı bir daha kurtulmak zor” dediği matbaada merdiven altında bile uyuyan Halil Kaymaklılı, yıllardır hastalıklarla boğuşuyordu. Mesleğe 1966’da Halkın Sesi gazetesinde başlayan Halil Kaymaklılı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nden ilk resmi basın kartını 1970’de aldı.

1973-85 yılları arasında Enformasyon Dairesi’nde de görev yapan Kaymaklılı, daha sonra da Halkın Sesi’nde çalışmış ve özellikle mahkeme haberlerinde uzmanlaşmıştı.Halil Kaymaklılı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin 2010 yılında Gazetecilik Hizmet Onur Ödülü verdiği gazetecilerden de biriydi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.