1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KAYRAL: "ÖSYM İLE İŞBİRLİĞİ GÜNDEMDE"
KAYRAL: "ÖSYM İLE İŞBİRLİĞİ GÜNDEMDE"

KAYRAL: "ÖSYM İLE İŞBİRLİĞİ GÜNDEMDE"

KHK BAŞKANI KAYRAL, KTAMS HEYETİNİ KABUL ETTİ

A+A-

“DÜRÜST VE KİMSENİN HAKKINI YEMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

“ÖĞRETMENLERİN ASALET ONAYI VE NAKİL KONULARI ÇÖZÜLDÜ”

“SAYIŞTAY ATAMALARI BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLECEK”

“SORU BANKASININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÖSYM İLE İŞBİRLİĞİ GÜNDEMDE”

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Kamil Kayral, öğretmenlerin asalet onayı ve nakil konularının çözümlendiğini, Sayıştay’a atamaların da birkaç gün içinde çözüleceğini bildirdi. Kayral, soru bankasının güçlendirilmesi için ÖSYM ile işbirliğinin gündemde olduğunu da açıkladı.

Kayral, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve Genel Sekreter Güven Bengihan’ı kabul etti.

KHK Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Kayral, KTAMS ziyareti ile onurlandırıldığını belirtti ve teşekkür etti.

KTAMS’ın ülkenin önemli sendikalarından biri olduğunu ve çalışma hayatına büyük katkı sağladığını söyleyen Kayral, “Geçmişte olduğu gibi elimizden geldiği kadar dürüst, kimsenin hakkını yemeden, sivil toplum örgütleri ve sendikalarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Komisyon çalışmalarında bir süre gecikme yaşandığını, komisyonun çalışamamasından kamu görevlilerinin ve dolayısıyla halkın zarar gördüğünü belirten Kayral, gündemde birikmiş birçok konunun süratle ele alınmaya başladığını söyledi.

Öğretmenlerin asalet onaylamaları ve nakil konularının çözüldüğünü anlatan Kayral, “Bekleyen öğretmen atamaları, savcılık görüşleri doğrultusunda çözülmüştür. Sayıştay atamaları konusunda kurumlar arasında farklı görüşler vardı, bu konu da sulh yoluyla birkaç gün içerisinde çözülmüş olacak” dedi.

Dairelerin derece terfilerinin başladığını da söyleyen Kayral, mevcut soru bankasının daha güçlü ve güvenli hale gelebilmesi konusunda sendikalar, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler ile görüşerek araştırma yaptıklarını ifade etti.

ÖSYM Başkanı’nın komisyonu ziyaret ettiğini belirten Kayral, soru bankasının güçlendirilmesi ve sorular konusunda ÖSYM’nin bilgi birikiminden ve tecrübesinden faydalanma düşüncesinde olduklarını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.