1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KAZA DEĞİL CİNAYET!"
"KAZA DEĞİL CİNAYET!"

"KAZA DEĞİL CİNAYET!"

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Türkeli kavşağında meydana gelen ve üç öğretim görevlisi kadının yaşamını yitirdiği trafik kazasının cinayet olduğunu, failinin ise

A+A-

BKP Örgüt Sekreteri Salih Efendi yaptığı yazılı açıklamada, Türkeli kavşağında meydana gelen trafik kazasında üç öğretim görevlisi kadının yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını ve kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı dilediklerini belirterek, Kıbrıs’ın kuzeyindeki çarpık yapının her alanda olduğu gibi trafikte de insan yaşamını tehdit ettiğini kaydetti.

Ülkenin bir çok yerinde yol, kavşak, trafik lambası ve refüjlerin hatalı olduğunu ve kazalara davetiye çıkardıklarının altını çizen Efendi, “Yıllardır bitmeyen Güzelyurt yolu bir çok yapım hatası ve eksiği ile adeta ölüm yoludur. Yıllardır ışıklandırılmayan, bariyerleri halâ yapılmayan, kavşak ve refüjleri hatalı olan Güzelyurt yolu adeta kaderine terk edilmiştir” dedi.

Meydana gelen trafik kazalarının en önemli nedenlerinden olan eksik ve hatalı altyapı karşısında önlem almayan gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin yitirilen her hayatta sorumluluğunun olduğunu vurgulayan Efendi, CTP-BG/DP-UG hükümetini trafikteki çarpık alt yapının insanı merkeze koyan politikalar ile yeniden düzenlemeye ve gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Kıbrıs Türk toplumunun yaşamaya mahkûm edildiği Kıbrıs’ın kuzeyindeki çarpık yapının çevreden, gıdalara, ekonomiden, trafiğe her alanda insan yaşamı için ciddi tehditler oluşturduğunu kaydeden Salih Efendi, “bu çarpık yapıdan kurtularak çağdaş ve modern dünyanın bir parçası olmamız şarttır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum