1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAZA TEHLİKESİ YÜKSEK!
KAZA TEHLİKESİ YÜKSEK!

KAZA TEHLİKESİ YÜKSEK!

Girne-Güzelyurt anayolu üzerinde ağır vasıtaların yolda oluşturduğu zarar, salon araç sürücülerini canından bezdirdi.

A+A-

Girne-Güzelyurt anayolunu sıklıkla kullanan TIR, kamyon ve beton mikseri gibi ağır vasıtaların yollarda oluşturduğu çukur, çökme veya çimento atıkları, tüm sürücüler için hem kaza tehlikesi oluşturuyor hem de araçlarda hasara neden oluyor.

Özellikle, baraj yapımı nedeniyle ağır vasıtaların sıkılıkla kullandığı güzergahtaki Geçitköy virajı yakınlarında yoğunlaşan yol bozukluğu ve kirliliği büyük sorun yaratıyor. Çökmelerin yanısıra, beton taşıyan mikserlerden yola akan atıkların donmasıyla oluşan tümsekler kaza riskini daha da artırıyor.

Ağır vasıtaların geçtiği yolda her gün tonlarca yük taşındığını belirten bir vatandaş, ağır yükün asfaltın zarar görmesine neden olduğunu ifade etti.

Bölge sakinleri ise, Girne’de çalışan veya denize gitmek isteyenlerin söz konusu yolu kullandığına işaret ederek her gün kaza tehlikesi atlatıldığını belirtti.

Araçlarda maddi hasar meydana geldiğini anlatan bölge sakinleri, “Adeta ölümle dans ediyoruz, karşıdan araç geldiği zaman yol çukur veya bozuk olduğundan karşı şeride geçerek geliyor. Biraz hızlı veya dalgın olursanız kaza kaçınılmazdır. Yolun tamir edilmesi için illaki bir kaza mı olmalı” diyerek tepkilerini dile getirdi. Demircioğlu: Yama yapılacak.

Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, baraj çalışmaları nedeniyle söz konusu yolla ilgili herhangi bir proje olmadığını söyledi.

Demircioğlu, baraj çalışmaları nedeniyle su dağıtım hatlarının güzergahı kesinleşmeden bir yol yenileme çalışması yapılamayacağını ifade etti.

Güzergah belli olduktan sonra gerekenin yapılacağını belirten Demircioğlu, geçici olarak onarım gereken yerlerin tespit edilip yamalanacağını söyledi. 

KIBRIS

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.