1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAZALARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜYOR
KAZALARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜYOR

KAZALARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜYOR

"Hiç kolay olmayacak ama Dipkarpaz'a kadar yürümekte kararlıyım"

A+A-

 

Kazalara dikkat çekmek için yürüyor

Kilometrelerce yol kateden ve ayaklarının su topladığı görülen Mertekçi, konuşarak, "Hiç kolay olmayacak ama Dipkarpaz'a kadar yürümekte kararlıyım" dedi.

Eski milletvekili Tahsin Mertekçi, 'Bilinçli insan-güvenli yol-kazasız ulaşım' sloganıyla, ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a yaklaşık 200 kilometrelik yolu yürümeye devam ediyor.

Tahsin Mertekçi'nin, dün saat 18.00 itibariyle Ercan-Yonca Kavşağı'ndan İskele istikametinde yürüyüşe devam ettiği öğrenildi.

13 Eylül saat 17.00’de başlayan yürüyüşün, günün belli saatlerinde devam ederek, güzergah üzerinde konaklanıp dinlenildiği ve kaldığı yerden devam edilip Dipkarpaz’da bitirileceği belirtildi. Yürüyüş ve konaklama saatlerinde aktif destek olmak isteyen herkese eylemin açık olduğu belirtildi.

"HİÇ KOLAY OLMAYACAK"

Ülkede meydana gelen ölümİü trafik kazalarının kader olmadığını söyleyen Mertekçi, tüm paydaşlara sorumlulukların hatırlatmak ve ölümlü trafik kazalarının mücadele ile durdurulabilir olduğuna dikkat çekmek için Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a kadar yürüme kararı aldığını kaydetti.

Yürümekten ayaklarının su topladığı bilinen Mertekçi, önceki gece Lefkoşa'da Kolan hastanesi’nde konaklarken, dün de Ercan Kavşağı'na ulaştıktan sonra bir süre orada dinlendi ve ardından İskele istikametinde yürümeye devam etti.

Mertekçi, "Hiç kolay olmayacak ama toplumun yararına çıktığımız bu yolu tamamlamakta kararlıyım" diyerek şöyle konuştu.

"BUNLARA SESSİZ KALAMADIM"

"Yeşilırmak'tan 13 Eylül saat 17.15 de yürüyüşe başladık. Bu fikir ülkemize ve halkımıza duyduğumuz sevgiyle alakalı olarak gelişti. Bu kadar insanın boş yere ihmallerden dolayı hayatını kaybetmesi kabul edilir bir durum değildir. Buna sessiz kalmak, görmezlikten gelmek mümkün değildir. Işıklandırma olmayan, servis yolları bulunmayan, işaret levhalarının olmadığı bir trafikte nasıl kazasız ulaşım beklenebilir? Dolayısıyla yollarımızda ciddi eksiklikler vardır. Kesilen her kurdeleden sonra ciddi sayıda insanlar hayatını kaybediyor. Buna sessiz kalmak çok kabul edilebilir değil diye düşünüyorum."

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.