1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAZALARIN AZALMASI İÇİN HALKIN DAHA BİLİNÇLİ OLMASI GEREKİR
KAZALARIN AZALMASI İÇİN HALKIN DAHA BİLİNÇLİ OLMASI GEREKİR

KAZALARIN AZALMASI İÇİN HALKIN DAHA BİLİNÇLİ OLMASI GEREKİR

Şoför Okulları Birliği, trafik kazalarını azaltmak için halkın daha bilinçli eğitilmesi gerektiğini;

A+A-

“HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ”

“ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN TRAFİK SORUNU TÜM BİRİMLER GİBİ BİZ DE GÖRÜYOR VE ÜZÜLÜYORUZ”

Şoför Okulları Birliği, Cnı azaltmak için halkın daha bilinçli eğitilmesi gerektiğini; gelişmiş ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de bu yönde düzgün adımlar atılmasını istediklerini vurguladı. Birlik, daha çağdaş şoför okullarının yaratılması için her türlü katkıya hazır olduğunu bildirdi.

KKTC Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, yaptığı açıklamada, ülkenin gözle görülür bir trafik sorunu olduğunu ve günden güne bu trafik sorununun çığ gibi büyüdüğünü bütün birimlerin gördüğü gibi şoför okullarının da gördüğünü ve üzüldüğünü bildirdi.

Birlik Başkanı Tilki, bu anlamda Şoför Okulları Birliği olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile bilinçli bir şekilde daha çağdaş şoför okulları yaratılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Halkı daha bilinçli bir şekilde eğitip trafik kazalarını azaltmak istediklerini kaydeden Tilki,  vatandaşa kaliteli ve bilinçli eğitim verebilmeleri için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de düzgün adımlar atmayı ve tam anlamıyla eğitilmek istediklerini ifade etti.

Tilki, 5 Mayıs’ta Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı motosiklet sürücü eğitmenliği kursunun 2 aylık bir eğitim süreci olması gerekirken iki haftada verildiğini ve şoför okullarının tümünün elendiğini savunan Tilki, bunu eleştirdi ve bakanlığa kırgın olduklarını, hatanın düzeltilmesini istediklerini bildirdi.

Barış Tilki, şoför okullarının devletten katkı görmediğini; eğitim konusunda bakanlıktan destek beklediklerini, en azından yılda iki kez seminerler düzenlenebileceğini kaydederek, beklentilerini sıraladı.

Ülkedeki mevcut trafik sorunlarının tespiti yönünde bazı bilimsel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tilki, şoför okulu açılmasının zorlaştırılmasını, mevcut okulların denetlenmesini, ilçelerde bulunan sürüş ehliyetleri müfettişlik binalarında devlet otoritesini ve trafiğin önemini yansıtacak çalışmaların başlatılmasını istedi.

Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da, temel trafik dersinin müfredata koymasını ve polis denetimleri artarken, altyapı ve cezaların gözden geçirilmesini istediklerini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.