1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAZARKEN PATLAMAYALIM DÜŞÜNCESİ...
KAZARKEN PATLAMAYALIM DÜŞÜNCESİ...

KAZARKEN PATLAMAYALIM DÜŞÜNCESİ...

22 Temmuz 1974’te Ada’ya gizlice komando taşıyan ve bir tanesi Lefkoşa

A+A-

 

Rum Savunma ve Dışişleri bakanlıklarının Yunanistan’dan, 22 Temmuz 1974’te Ada’ya gizlice komando taşıyan ve bir tanesi Lefkoşa Havaalanı’nda konuşlu RMMO askerleri tarafından vurularak (dost ateşiyle) düşürülen Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı Noratlas uçaklarının o günkü uçuşuyla ilgili detaylı veri talep ettiği bildirildi.

Fileleftheros “Yunanistan’dan Noratlas’la İlgili Veri İstediler” başlıklı haberinde, edindiği bilgilere dayanarak, Rum yönetiminin Yunanistan’dan “Niki” (Zafer) adı verilen Ada’ya sızma operasyonuna katılan Noratlas tipi nakliye uçaklarının taşıdığı Yunan komandoların taşıyor olabileceği silah ve mühimmatla ilgili verileri talep ettiğini yazdı.

Rum Savunma ve Dışişleri bakanlıklarının bu başvurusunun, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Yunan Askeri Mezarlığı’nda düşen ve taşıdıklarıyla birlikte gömülen Noratlas için kazı çalışmalarını başlatma kararıyla alakalı olduğunu belirten gazete, Bakanlar Kurulu kararının da, oğulları 1974’te ölen iki Yunan ailenin başvurusu üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tavsiyesi üzerine aldığını kaydetti. Gazete şu ifadelere de yer verdi:

“Kazıların başlaması için çalışmaların planlanabilmesi için Savunma Bakanlığı’nın ve Kayıpları Araştırma Komitesi’nin önünde lazım olan bilgilerin olması gerekli görüldü. Talep edilen veriler, prosedürün süreci açısından belirleyici addediliyor. Uçakta mühimmat var iseydi, herhangi bir kaza tehlikesi olmaması için kazının büyük bir dikkatle gerçekleştirilmesi gerekir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.