1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAZAYA DAVETİYE ÇIKARAN MALİYE BAKANLIĞI!
KAZAYA DAVETİYE ÇIKARAN MALİYE BAKANLIĞI!

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARAN MALİYE BAKANLIĞI!

Maliye Bakanlığı, sürücülerin hayatını tehlikeye attı!

A+A-

ANAYOLLAR KARANLIKTA KALDI
Anayolların orta refüj ışıklarının elektrik faturalarını ödemeyen Maliye Bakanlığı, sürücülerin hayatını tehlikeye attı. Birçok yol karanlıkta kaldı.

Elektrik faturaları ödenmediği için birçok anayol, orta refüj ışıklarının elektriğinin kesilmesi nedeniyle karanlığa büründü. KIB-TEK yetkililerinden alınan bilgiye göre fatura bedelleri ödenmediği için elektriği kesilen anayollardan, özellikle Ciklos-Boğaz Piknik alanı mevki diye bildiğimiz Girne’ye iniş yolu, keskin virajları dolayısıyla tehlike yaratıyor. St. Hilarion kavşağından başlayan orta refüj ışıkları, Girne Onar Village girişine kadar kesik. Yaklaşık 6 kilometrelik yol, karanlığa bürünmüş durumda. Elde edilen bilgiye göre bu yol üzerindeki orta refüj ışıklarının toplam ödenmemiş faturası 14 bin 722 + 7 bin 400 Türk Lirası.

Girne-Alsancak Çevre Yolu da karanlık

Aynı şekilde Girne-Alsancak Çevre Yolu üzerinde bulunan orta refüj ışıkları da Eziç kavşağından, Alsancak çevre yolu kavşağına kadar, bir yer hariç kesik durumda ve karanlık. Özellikle Karmi-Edremit kavşağının da neredeyse zifiri karanlık olduğu görülüyor. Bu kısımların da elektrik faturalarının toplamının 5 bin 148 + 6 bin 513 Türk Lirası olduğu öğrenildi.

Lefkoşa Atatürk Stadyumu kavşağı da ödenmeyen elektrik faturası nedeniyle karanlığa büründü. Kavşakta yalnızca trafik sinyalizasyon ışıklarının çalıştığı görüldü.

Maliye Bakanlığı sorumluluğunu yerine getirsin

Vatandaşlar ve araç sürücüleri Maliye Bakanlığını göreve davet ederek, yapılan bu hareketin büyük sorumsuzluk olduğunu, bakanlığın bu faturaları ödemeyerek, sürücülerin hayatlarını tehlikeye atma hakkı olmadığını söyledi. Maliye Bakanlığı’nın seyrüsefer ücretlerini tam olarak aldığını, gecikmesi halinde yüksek faizle cezalandırdığını ifade eden vatandaşlar, bakanlığı göreve davet ederek en kısa sürede sorumluluğunu yerine getirmesini söylediler.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.