1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KDV ADIMI OLUMLU ANCAK YETERSİZ"
"KDV ADIMI OLUMLU ANCAK YETERSİZ"

"KDV ADIMI OLUMLU ANCAK YETERSİZ"

Basın'dan Kalyoncu'ya: "KDV adımı olumlu ancak yetersiz"

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun Çarşamba günü yaptığı başbakanlık bütçesi görüşmeleri sırasında konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu’nun “BRT’nin Başbakanlığa bağlı olmasından dolayı yayıncılığın eleştiriliyor ancak, basın yayın alanında KDV’lerin sıfıra düşürdük ve bundan dolayı da gazetelerde çalışanların işsiz kalmasının önledik” şeklindeki ifadeleri, basın-yayın örgütleri arasında tepkiye neden oldu.

Volkan: “Başbakanın açıklaması çok iddialı”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Genel Başkanı İzzet Volkan hükümetin attığı KDV adımının ‘bir ilk adım’ anlamında olumlu olduğunu ancak Başbakanın ‘çalışanlar işsiz kaldı’ şeklimdeki açıklamasının ise ‘çok iddialı’ bir açıklama olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Postası’na konuşan Volkan “elbette KDV’nin sıfırlanması olumludur, bir ilk adımdır ancak basın iş yasasının uygulanmadığı bir yerde yetersizdir. Bizim bu konuda çok kapsamlı bir raporum ve yol haritamız oldu. Orada çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Beklentimiz hükümetin söz konusu yasayı uygulamasıdır” dedi.

Volkan “özellikle reklam pastasında çok büyük bir haksız rekabet vardır. Bu haksız rekabetin önlenmesi için hükümetin adım atması gerekmektedir. Ayrıca bir çok medya kuruluşumuzda çalışanlar sözleşmesiz, iş güvencesiz çalıştırılmaktadır. Bu şartların değişmesi için hükümete büyük sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Onurer: “Konunun sadece KDV’ye indirgenmesi doğru değil”

Basın-Sen Genel Başkanı Canan Onurer ise KDV kararının medya sektöründe yönetimleri küçük de olsa rahatlatacak bir adım olarak nitelerken, konunun sadece KDV’ye indirgenmesini ise ‘doğru bulmadığını’ belirtti.

Onurer “buna itiraz edecek değiliz. Yalnız, Başbakanlık bütçesi konuşulduğu sırada BRTK ile ilgili eleştiriler gelmişken, BRTK ve diğer basın kurumlarında yaşanan sıkıntıların sanki sadece KDV'lermiş gibi konuşulmasının da doğru olmadığını düşünmekteyiz. Sayın Başbakan eğer medya sektöründen çalışanların işlerine son verilmemesini, düşük ücretlere uzun saatler çalıştırılmasını engellemek istiyorsa ve yaşanan bu durumdan rahatsızsa KDV'leri düşürmenin yanında yapacağı daha çok iş vardır” ifadelerini kullandı.

Basın-Sen Genel Başkanı Onurer, esas gözden kaçırılan noktanın, basın sektörü ile ülke ekonomisinin kurulamayan bağı olduğunu kaydederken “bu anlamda hem sektör hemde çalışan ciddi şekilde mağdurdur. Sayın Başbakan bu konuda adım atmak isterse biz sendika olarak atacağı her adımda yardımcı olamaya hazırız. Samimi olarak atılacak her adım, sonuca ulaşır” diye konuştu.

Onurer “bu nedenle sadece sektör sahiplerini iyileştirmek değil çalışan ve sektör sahipleri arasında çalışma barışının sağlandığı bir yapı oluşturulmalıdır. Biz su anda bu durumdan oldukça uzak bir noktadayız” dedi.,

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.