1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KEBABA FARE ETİ KATIYORLAR!
KEBABA FARE ETİ KATIYORLAR!

KEBABA FARE ETİ KATIYORLAR!

Kebapta fare eti iddiası

A+A-

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, bir süre önce ortaya çıkan döner kebabın içinde fare eti bulunduğu yolundaki iddialardan endişe duyduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Clegg Londra’da yayınlanan LBC radyo programında Yiyecek Standartları Ajansı (FSA) ve tüketici dergisi Which’in birlikte yayınladıkları raporla ilgili soru yöneltildi.

Söz konusu raporda İngiltere genelinde, paket servis yapan dükkanların sattığı kebap ve köri yemeklerinin içinde domuz, dana, tavuk, hindi ve hatta "tanımlanamayan" et bulunduğu iddia edilmişti.

Clegg, söz konusu sonuçlarla ilgili olarak çok endişeli olduğunu belirterek, sağlık denetim makamlarının bu mevzuyu incelemeleri gerektiğini söyledi.

Tüketici dergisi Which yayınladığı raporda, kuzu eti içerdiği iddia edilen 60 yemeğin 29 tanesinin şüpheli bulunduğunu 17 yemeğin karışık etlerden yapıldığını, 7 tanesinin içinde hiç kuzu eti bulunmadığını ve geri kalan 5 yemeğin içinde de hangi etin bulunduğunu tespit edilemediği belirtilmişti.

Yiyecek Standartları Ajansı (FSA) kuzu etinden yapıldığı iddia edilen 145 yemeğin yüzde 30’unun farklı etlerden yapıldığını ortaya koydu.

Geçtiğimiz hafta Sun, Daily star gibi tabloid gazeteler Yiyecek Standartları Ajansı’nın yayınladığı rapora yer vererek İngiltere genelinde paket servis yapan kebap dükkanlarının sattığı bazı kebapların içinde fare ve köpek eti bulunduğunu iddia etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.