1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEFİLİ BULUNCA KURTULDULAR...
KEFİLİ BULUNCA KURTULDULAR...

KEFİLİ BULUNCA KURTULDULAR...

Kefili bulunca kurtuldular;

A+A-

 

 
Kefili bulup hapse gitmekten kurtuldular

Araçlarında yapılan aramada 8 adet Unguentarium (gözyaşı şişesi) bulunan zanlılar Halil Beydağ ve Kemal Cengiz, teminatla serbest kaldı

Girne’de 31 Ocak akşamı bir otelin otoparkında araçlarında yapılan aramada toplam değeri 13 bin 750 TL olan 8 adet Helenistik Roma dönemine ait eski eser ele geçirilen zanlılar Halil Beydağ ve Kemal Cengiz, dün mahkemeye çıkarılarak teminatla serbest bırakıldı.

‘Kanunsuz Eski Eser Tasarrufu’ suçuyla aleyhlerine dava getirilen zanlılar, ileride bu suçla ilgili olarak hakim karşısına çıkarılacak.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlılar şahsen hazır bulundu.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru olan ve meselenin tahkikatını yürüten Mahmut Borucu, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.

Polis memuru Borucu, zanlı Halil Beydağ ve zanlı Kemal Cengiz’in, 31 Ocak 2015 tarihinde Girne’de meydana gelen ‘Kanunsuz Eski Eser Tasarrufu’ suçuyla methaldar olduklarını söyledi.

Söz konusu tarihte saat 17:30 raddelerinde Girne’de Acapulco Otel’in araç park yerinde, Geçitkale’de sakin zanlı Halil Beydağ’ın şoför, zanlı Kemal Cengiz’in ise yolcu olarak bulunduğu DE 766 plakalı araç içerisinde yapılan aramada, toplam değeri 13 bin 750 TL olan arkeolojik eski eser nitelikli 8 adet Helenistik Roma dönemine ait Unguentarium’un tespit edildiğini kaydeden Borucu, bahse konu eserleri Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden izinsiz tasarruf ettiği belirlenen zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandıklarını ifade etti.

Zanlıların 1 Şubat günü Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3 günlük tutukluluk emri temin edildiğini belirten Mahmut Borucu, meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını söyledi.

Her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu dile getiren Borucu, davalarında hazır bulunmaları için zanlıların uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Savcı Emine Taşkın, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp KKTC vatandaşı muteber birer kefilin imzalayacağı 50 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında zanlıların davaları görüşülene dek teminatla serbest kalmalarının uygun olacağını söyledi.

Verilen şahadet ve iddia makamının taleplerini dikkate alan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp seyahat belgelerini polise teslim etmeleri ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin imzalayacağı 50 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında teminatla serbest kalmalarına emir verdi.

 

Ungentaryum nedir?

‘Ungentaryum’ ya da orijinal ismiyle ‘Unguentarium’, özellikle Helenistik ve Roma dönemine ait mezarlıklarda arkeologlar tarafından sıkça bulunan küçük seramik ya da cam şişelere denmektedir.

‘Unguentarium’, hem depolamada hem de sıvı veya toz haline getirilmiş maddelerin dağıtılması için uygun bir eşya olarak biliniyor. Ancak söz konusu kabın ya da şişenin, kendi döneminde yaygın olarak yağ muhafaza etmek için kullanıldığı da söyleniyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.