1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KELLE GÖREVİ DEVRALDI
KELLE GÖREVİ DEVRALDI

KELLE GÖREVİ DEVRALDI

Kabakçı ile yeni Başkan Hüseyin Çavuş Kelle bugün birlikte basın toplantı düzenleyerek;

A+A-

KABAKÇI GÖREVİNİ YENİ BAŞKAN KELLE’YE DEVRETTİ

ESKİ VE YENİ BAŞKAN BİRLİKTE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Çiftçiler Birliği eski Başkanı Ali Can Kabakçı ile yeni Başkan Hüseyin Çavuş Kelle bugün birlikte basın toplantı düzenleyerek, görev değişimini gerçekleştirdi.

Çiftçiler Birliği’nde yer alan basın toplantısında Kabakçı, görevini yeni başkan Kelle’ye devretti.

KABAKÇI

Basın toplantısında ilk sözü alan Ali Can Kabakçı,  Kelle ve yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek, yeni ekibin görevi, kendisinin bıraktığı yerden daha ileriye taşıyacağına inanç belirtti.

Tarımda mücadelenin her zaman devam ettiğine işaret eden Kabakçı, tarım sektörünün tüm sorunlarının tamamen çözülmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Dünyada genç nüfusun tarımdan uzaklaştığını, ülkelerin bunun için çareler aradığını söyleyen Kabakçı, ülkede ise genç nüfusun tarımı sürdürmeye çalıştığını belirtti.

Görevde bulunduğu süre içinde tarımın tekelleşmesi ve ülkedeki tarım arazilerinin inşaat sektörüne kaydırılmasını engelleyemediklerini vurgulayan Kabakçı, bu iki konun önemine dikkat çekti.

Tarım arazilerinin inşaat sektörüne kaydırılmasına hükümetin de çanak tutuğunu savunan Kabakçı, Türkiye’den suyun gelmesiyle tarımın daha da önem kazanacağını, bu sebeple de Tarımsal Arazileri Koruma Yasası’nın bir an önce geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son beş senede 100 bin dönümden fazla arazinin tarım sektöründen çıkarıldığını ileri süren Kabakçı, bunun önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

KELLE

Çiftçiler Birliği yeni Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de, Kabakçı ve geçmiş yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, Çiftçiler Birliği’nin mücadelesini daha etkin biçimde, ileriye taşıyacağına söz verdi.

Yapılması gereken çok iş olduğunu ifade eden Kelle, bugün oluşturulacak Merkezi Yönetim Kurulu ve alt komitelerle sorunların kısa sürede çözümleneceğine inanç belirtti.

Çiftçiler Birliği’nin bugünlere örgütlü mücadeleyle geldiğini söyleyen Kelle, yapılması gereken ve yarım kalan işleri en kısa zamanda tamamlayacaklarını kaydetti.

Ali Can Kabakçı’ya “Fahri Başkanlık” unvanı verildiğini ifade eden Kelle, Kabakçı’nın her zaman kendilerine destek olmasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.