1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KELLE KESEN TÜRK!
KELLE KESEN TÜRK!

KELLE KESEN TÜRK!

Kelle kesen Türk Almanya’yı korkuttu

A+A-

Suriye’de Türk kökenli Alman cihatçı Mustafa K’nın, kellelerini kestiği kurbanlarıyla çektirdiği fotoğraflar, Alman yetkilileri alarma geçirdi

Suriye’de son aylarda etkinliğini artıran cihatçı grupların başında yer alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Alman istihbaratını da endişelendirmeye başladı. Almanya’dan Suriye’ye cihat yapmak için giden vatandaşların sayısının 300’ü geçtiği tahmin ediliyor.

IŞİD saflarında savaşan Almanlar arasında yer alan 24 yaşındaki Mustafa K’nın geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yayınlanan fotoğrafları, yetkililerin endişelerinin artmasına neden oldu. Mustafa K, 17 Şubat’ta internete yüklenen ve Türkiye sınırının karşısında yer alan Azaz kentinde çekildiği öne sürülen fotoğraflarda, öldürdükleri muhalif Özgür Suriye Ordusu üyeleri ve PKK militanlarının kesik kelleleriyle poz veriyor.

Pizza dağıtıcısı cihatçı

Müslüman olduktan sonra “Ebu Osama” adını alan Philip B. adlı IŞİD üyesi tarafından yüklenen fotoğrafların arasında, Mustafa K’nın kentteki çocuklarla çekilen görüntüleri de var. Fotoğrafın açıklama bölümünde “Biz çocukları seviyoruz, çocuklar da bizi” ifadesi yer alıyor.

İnternette video görüntüleri yer alan Philip B., eskiden Voerde-Möllen kentinde pizza dağıtıcısı olarak çalıştığını, 4 yıl önce Müslüman olduğunu ve cihat için Suriye’ye göç ettiğini söylüyor.

Avrupa’da terör endişesi

Anti-terör uzmanları, Suriye’de savaşan cihatçıların Almanya için büyük güvenlik tehdidi oluşturduğunu vurguluyor. IŞİD bünyesinde çok sayıda Alman kökenli militan olduğuna dikkati çeken uzmanlar, bu militanların ülkelerine dönmelerinin ardından terör saldırıları düzenleyebileceği uyarısında bulunuyor. İstihbarat servisleri, Avrupa genelinden 2 bini aşkın “cihatçının” Suriye’de savaştığını tahmin ediyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.