1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KELLE: “ÜLKEDE ÜRETİM DURMA NOKTASINA GETİRİLDİ”
KELLE: “ÜLKEDE ÜRETİM DURMA NOKTASINA GETİRİLDİ”

KELLE: “ÜLKEDE ÜRETİM DURMA NOKTASINA GETİRİLDİ”

Kelle,ülkede, üretimin durma noktasına getirildiğini iddia etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle,ülkede, üretimin durma noktasına getirildiğini iddia etti.

Kelle, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’nu “ben bilirim, ben yaptım oldu” anlayışıyla hareket ettmekle suçlayarak, “Arpa fiyatının kaç TL olduğunu bilmeyen ve tohumluğun kaça verileceği noktasında haberi olamayan bir üreticiye nasıl olur da hükümet olarak tohumluk arpa yazılma çağrısı yapıyorsunuz. Bu yapılan çağrı üreticiye hareket ve alay etmektir” ifadesini kullandı.

Kelle, üreticinin, geçen yıl ve bu yılki doğal afet sonucu borçlarını ödeyemediği, hükümetten acil somut bir karar üretmesini beklediğini belirtti.

Açıklamada, kuraklık parasının saptanmadığı ve Doğrudan Gelir Desteği’nin belirlenmediği, dolayısıyla üreticinin, tarlasını ekip ekemeyeceğini ve tarla kiralarını ödeyip ödeyemeyeceğini düşündüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

“Biz Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği olarak, Sayın Bakanımız ya 2007 yılındaki Önder Sennaroğlu olarak yanımızda olsun, ya da bu şekilde olacaksa yarı yolda bırakıp gitsin. Üretici sizi 2007 yılındaki Önder Sennaroğlu olarak değil, üretimi durduran üreticiyi borç batağına iten  Önder Sennaroğlu olarak hatırlayacaktır.’’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.