1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEMAL YILDIZ YENİDEN BAŞKAN
KEMAL YILDIZ YENİDEN BAŞKAN

KEMAL YILDIZ YENİDEN BAŞKAN

İskele-Karpaz bölgesinin yıllardır ihmal edildiği...

A+A-

KEMAL YILDIZ YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

ÖZYİĞİT: “İSKELE GERÇEK ANLAMDA İLÇE OLMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İskele-Karpaz bölgesinin yıllardır ihmal edildiğini, İskele  ilçe olmasına rağmen bunun kağıt üzerinde kaldığını söyleyerek, bölgede ekonominin gelişmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik ciddi çalışma yapılmadığını ileri sürdü. Özyiğit: “İskele gerçek anlamda ilçe olmalı” dedi.

Yıllardır halkın gelir seviyesini yükseltmek için değil, halkı hükümete ve bölge milletvekillerine muhtaç etmeye dönük politikalar izlendiğini kaydeden Özyiğit  bu duruma son vermekte ve bölgenin gerçek anlamda hizmet alması için projeler üreterek mevcut düzeni değiştirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

TDP İskele İlçesi 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kemal Yıldız yeniden İskele İlçe Başkanlığına seçilirken; Yönetim Kurulu ise Hüseyin Beyaz, Emine Aksoykan Ceylan, Mustafa Öztürk, Cemaliye Soğancı, Hüseyin Can, Ayşe Gülyaz, Osman İlkhan, Naim Zorali ve  Şenol Karakaş’tan oluştu.

ÖZYİĞİT

TDP’den yapılan açıklamaya göre  kongrede konuşan Genel Başkan Cemal Özyiğit, 1993 yılında kağıt üzerinde ilçeleşen İskele’nin gerçek anlamda ilçeleşemediğini, sürekli olarak göz ardı edildiğini, bölge insanının her anlamda mağdur edildiğini söyledi.

Özyiğit, “Eğer İskele ilçeleştiyse, yetkililer de bunun gereklerini yerine getirmek zorundadırlar. Bunun yapmamanın hiçbir mazereti olamaz” dedi.

İskele-Karpaz bölge insanına yıllardır hep ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını, özellikle üretici kesimlerin büyük mağduriyete uğratıldığını savunan Özyiğit, bölgedeki yatırımlarda yasal zorunluluk olmasına rağmen yerli insanların çalıştırılmadığını, insanların sağlığını tehdit eden olaylara göz yumulduğunu söyledi.

Kalecik elektrik santraline filtre takılmasına rağmen çalıştırılmadığını belirten Özyiğit, “Bakan ziyaret edeceğinde filtre çalıştırılıyor, bakan ayrılıyor filtre kapatılıyor. İlgili şirket ‘cezayı ödemeye razıyım’ anlayışında, çünkü cezalar caydırıcı değil” dedi.

Konuşmasında Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının yaşadığı sorunlara da değinen Özyiğit, hükümetin sorunun çözümü yönünde aylarca isteksiz davranmasının çalışanların 3 aydır maaş alamamalarına neden olduğunu iddia etti.

“YÜKSELİŞ İSKELE’DE DE YAŞANDI”

TDP’nin çalışmalarına da değinen Özyiğit, 2 yıl önce kongre yapmakta zorlandıkları İskele ilçesinde şimdi yüzlerce kişinin katıldığı seçimli kongreler yaptıklarını belirtti ve ülke genelindeki yükselişin İskele bölgesinde de ciddi şekilde yaşandığını söyledi.

Son 2 yıllık dönemde yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere önemli başarılar yakaladıklarını, yıllar sonra Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) kazandıklarını, Mustafa Akıncı’nın da Cumhurbaşkanı seçilmesinde önemli katkılar yaptıklarını anımsatan Özyiğit, şimdi sıranın ülkedeki değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeye geldiğini, bunun da halkın onayı ile ilk seçimlerde gerçekleşeceğine inanç belirtti.

YILDIZ

TDP İskele İlçe Başkanlığı görevine yeniden seçilen Kemal Yıldız da kongreye katılan tüm kişilere teşekkür ederek, Yönetim Kurulu ve ilçedeki tüm kişilerle birlikte yoğun bir çalışma temposu içine gireceklerini, özellikle örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Bölgede, eğitimden sağlığa, üretimden turizme kadar yaşanan sıkıntıların çözülmesi adına çalışacaklarını belirten Yıldız, bölge halkının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına her platformda aktif mücadele vereceklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.