1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEMİRE KEMİRE ASFALT KALMADI
KEMİRE KEMİRE ASFALT KALMADI

KEMİRE KEMİRE ASFALT KALMADI

“Bu yolda can güvenliği yok”

A+A-

Girne-Değirmenlik dağ yolunda, yaklaşık üç santim derinliğindeki bombeleşmiş asfaltları düzeltmek için kullanılan yöntemle geçici önlemler alındığını savunan sürücüler, tepkilerini şu sözlerle özetledi:

Mehmet KARA

Girne-Değirmenlik dağ yolundaki deformasyonların ‘kemirme’ adı verilen bir yöntemle geçici olarak giderilmeye çalışıldığı iddia edildi. Vatandaşlar, bombeleşmiş asfaltları düzeltmek için kullanılan ‘kemirme’ yöntemini eleştirdi.

Ciddi yaralanmalı, hatta ölümlü trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı Girne-Değirmenlik dağ yolunda foto muhabirinin deklanşörüne yansıyan görüntüler, yoldaki bozulmaların başka bir boyutunu ortaya koydu.

Can güvenliğinin olmadığı bu yolda, yaklaşık üç santim derinliğindeki bombeleşmiş asfaltları düzeltmek için kullanılan yöntemle neredeyse asfalt kalmadı. Sürücüler, yaşananlar karşısında “Kemire kemire asfalt kalmadı. Geçici değil, kalıcı önlemler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Asfalt üç santim bombeleşti

Ağır vasıta araçların yasal sınırın üzerinde yüklenmesi, bunların düşük hızla hareket etmesi, uzun süreli veya durağan yüklerin tekerlek izi oluşumu (oluklanma) gibi kalıcı deformasyonlara neden olduğu ve asfaltın yaklaşık üç santim derinliğinde bombeleştiği gözlemlendi.

Çökme, kabarma, yığılma, çatlamalar ve ayrılmaların yanı sıra bu bozulmalar arasında tekerlek izi oluşumu, Girne-Değirmenlik dağ yolunda dikkate alınması gereken önemli sorun…

“Bu yolda can güvenliği yok”

Ağır taşıtların neden olduğu derin tekerlek izleri nedeniyle bombeleşen asfaltta seyreden sürücüler, yol güvenliği açısında büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Asfaltların kısa sürede bozulduğunu ileri süren sürücüler, “Bu yolda can güvenliği yok” diye konuştu.

kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.