1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİ BAŞINI YAKTI!
KENDİ BAŞINI YAKTI!

KENDİ BAŞINI YAKTI!

KKTC'ye gelir gelmez kayıp ilanı verdi ama...

A+A-

Devrim Demir

Ülkeye öğrenci olarak 9 Temmuz tarihinde giriş yaptığı tespit edilen Nijerya uyruklu öğrencinin valizinde 12 paket halinde toplam 6 kilo hintkeneviri ele geçirildi.

Gümrükçü, Kayıp Valiz Bölümü’ndeki, bavulu teslim etmeden önce kontrol amaçlı olarak açınca, gördüklerine inanamadı. Kilolarca paketlenmiş malzemenin uyuşturucu olduğundan şüphelenen gümrükçü polise haber verdi.

Valizi almaya giden ve Nijerya uyruklu öğrenci olduğu tespit edilen iki kişi ise Ercan Havalimanı’ndan koşarak kaçtı.

Kamera kayıtları mercek altında

Uyuşturucu dolu valiz Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesine teslim edildi.

Narkotik ekipleri dün gün boyu Ercan Havalimanı’ndaki kamera kayıtlarını inceledi.

Zanlıların kaçtıkları araç tespit edilirken, aracın bulunması için polis dün KKTC genelinde bütün üniversiteleri ve yurtları didik didik aradı.

Ülkeye gelir gelmez kayıp valiz bildiriminde bulundu

Havadis’in elde ettiği bilgilere göre, ülkeye 9 Temmuz tarihinde giriş yaptığı tespit edilen valizin sahibi Nijerya uyruklu öğrencinin, ülkeye geldiği gün valizinin kayıp olduğu bildirimini yaptığı öğrenildi.

Kayıp valizinin 10 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanı’na geldiğini öğrenen Nijeryalı öğrenci, valizini almak için akşam saatlerinde yanında 1 kişi ile geldiği tespit edildi.

1-copy-2.jpg

Nijerya’ya özgü yemek dedi

Edinilen bilgide, Nijeryalı öğrencinin valizde giysiler arasına gizlenmiş paketler halinde uyuşturucu maddenin ülkesine özgü yemek olduğunu söylediği öğrenildi.

Gümrükçünün kontrol amaçlı polise bilgi vermesi üzerine, polisler olay yerine gelmeden zanlılar koşarak Ercan Havalimanı çıkış kapısından kayıplara karıştı.

Narkotik sabaha kadar arama yaptı

Kayıplara karışan zanlıların ardından valizdeki paketlerin uyuşturucu olduğu tespit edildi. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis ekipleri, dün akşam saatlerinde Ercan Havalimanında sabaha kadar arama yaptı.

Dün gün boyu devam eden aramalarda, kamera kayıtları tek tek incelendi.

Haspolat’ta yakalandı

Polis, Ercan Havalimanı kamera kayıtlarından zanlıların Ercan Ana kapısından çıktıktan sonra siyah KKTC plakalı salon bir araca binerek kaçtıklarını tespit etti. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri dün ada genelinde bütün üniversite ve öğrenci yurtlarını didik didik aradı. Zanlılardan L.İ. kullandığı siyah renk araçla dün akşam saat 22.00 sırlarında Haspolat’ta yakalandı. Zanlının bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.