1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİ HALİNE GÜLDÜ!
KENDİ HALİNE GÜLDÜ!

KENDİ HALİNE GÜLDÜ!

Hem uyuşturucu hemde cinsel istismar...

A+A-

Uyuşturucudan 7 yıl hapislik alan Ekrem Kazak’ın cezası, 15 yaşındaki kız çocuğu ile ilişkiye girmesi nedeniyle 2 yıl daha arttı

Melin DOBRAN
Uyuşturucudan 7 yıl hapislik alan Ekrem Kazak’ın cezası, 15 yaşındaki kız çocuğu ile ilişkiye girmesi nedeniyle 2 yıl daha arttı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ekrem Kazak hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa’da 2014 yılında 16 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girmek suçundan yargılanan sanık hakkında hapis kararı verildi.2015 yılında yarım kiloyu aşkın sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçundan yargılanarak 7 yıl hapse mahkûm edilen sanık Kazak bu kez 2 yıl hapse mahkûm edildi. Sanık, 2 yıllık hapis cezasını 7 yıllık hapis cezası ile birlikte çekecek.
Başkan Ömer Güran ve Yargıç Rauf Kürşat,  Yargıç Vedia Barkın’ın huzurunda yargılanan sanık 2 yıl hapse mahkûm edildi. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Başkan Güran, meselenin olgularına bakıldığında sanığın genç kızı zorla alıkoymadığının ve zorla cinsel ilişkiye girmediğinin görüldüğünü belirtti. Güran, kız çocuğunun evden kaçtığını ancak neden kaçtığına dair sosyal bir tahkikat yapılmadığını ifade ederek, mahkemeye bu yönde olgu da sunulmadığını söyledi.

Zorla ilişkiye girmese de…
Güran, bu nedenle soruşturmanın eksik kaldığını vurguladı. Güran, evden kaçan genç kızın ailesinin de sorumlu olduğunu, çocuklarına sahip çıkmadıklarını dile getirdi. Güran, sanığın her ne kadar genç kız ile zorla ilişkiye girmese de işlediği suçun ciddiyetine vurgu yaparak, olayda adı geçen genç kızın 16 yaşından küçük bir kimse olduğunu ifade ederek, ceza yasasında 16 yaşından küçük çocuk ile cinsel ilişkiye girilmesi halinde ağır cezalar öngördüğünü dile getirdi. Başkan Ömer Güran, sanık Ekrem Kazak’ı karar tarihinden itibaren çekilmek üzere 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. Kararın ardından yeniden cezaevinin yolunu tutan Kazak, gayet neşeli görünüyordu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.