1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİ İŞ YERİNİ KUNDAKLADI
KENDİ İŞ YERİNİ KUNDAKLADI

KENDİ İŞ YERİNİ KUNDAKLADI

Kendi iş yerini kundakladı

A+A-

Güzelyurt’taki Özgülen Kebap’ı işletmecisi Abdullah Yıldırım’ın kundakladığı ortaya çıktı. Yıldırım’ın sigortadan para almak için Arif İri, Hidayet Duran ve Mehmet Şimşekatan ile birlikte iş yerini yakma hazırlığı yaparken kameraya yakalandı

Güzelyurt’ta terminal bölgesinde 24 Ağustos tarihinde Özgülen Kebap salonunu kundaklayan 4 kişi yakalandı.

Devrim DEMİR

Yaklaşık 1 haftadır bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye alan Güzelyurt Polis Müdürlüğü, kayıtlardan tespit ettiği Arif İri’nin ardından işletmeci Abdullah Yıldırım, kebap salonunun sorumlusu eski polis Hidayet Duran ve Mehmet Şimşekatan’ı gözaltına aldı. Zanlılar, tutukluluk talebiyle dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında zanlıların 2 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.  

Kasımda sigortası bitecekti

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Atikoğlu mahkemede verdiği ifadesinde, Abdullah Yıldırım, Arif İri, Hidayet Duran ve Mehmet Şimşekatan’ın Güzelyurt’ta meydana gelen, “Kundaklama” ve “Bina içerisinde ateşe verme” suçlarından önceki gün gözaltına alındıklarını anlattı.

Polis memuru Kemal Atikoğlu, Güzelyurt Terminal bölgesinde Kemal Binatlı’ya ait olan ve Abdullah Yıldırım’ın kirasında bulunan Özgülen Kebap salonunun 24 Ağustos saat 04.15 sıralarında yanıcı madde dökülerek kundaklandığını söyledi.

Olay yerinde yapılan incelemede kebap salonunda içerisinde yanıcı madde olduğu tespit edilen 24 adet pet şişe tespit ettiklerini söyleyen Atikoğlu şişeleri incelenmek üzere emare olarak aldıklarını kaydetti.

Kemal Atikoğlu başlatılan soruşturmada, Abdullah Yıldırım’ın işlettiği Özgülen Kebap salonunun 1 aydır faaliyette olmadığını ancak, yangına karşı 19 Kasım 2015 tarihine kadar sigortalı olduğunu ifade etti.

Motorla kaçan 2 kişi kameraya takıldı

Soruşturma memuru olay gününden itibaren, çevrede bulunan kamera kayıtlarında inceleme başlattıklarını ve kundaklamanın meydana geldiği tarihte olay yerinden kaçan başlarında helment bulunan 2 kişini tespit ettiklerini kaydetti.

Atikoğlu, kamera kayıtlarından elde dilen görüntülerde, olay yerinden kaçan motosikletin zanlı Mehmet Şimşekatan’ın evinin olduğu sokağa girdiğini belirtti.

Polis: Arif ile Hidayet Duran kamera kayıtlarında görüldü

Kemal Atikoğlu kamera kayıtları ile zanlı Arif İri ve Hidayet Duran’ın 21 Ağustos tarihinde saat 16.30-17.00 saatleri arasında kapalı olan kebap salonuna gittiği ve ardından da Abdullah Yıldırım’ın kendi aracı ile olay yerine gittiğini tespit ettiklerini kaydetti. Atikoğlu zanlıların kebap salonuna siyah çöp poşeti indirirken kameraya takıldıklarını söyledi.

Arif İri polise itiraf etti

Polis memuru zanlı Arif İri’nin 1 Eylül tarihinde tespit edilerek soruşturma amaçlı gözaltına alındığını kaydetti. Atikoğlu, İri’nin vermiş olduğu ifadesinde olayı anlattığını, Abdullah Yıldırım, Hidayet Duran ve Mehmet Şimşekatan’ın da gözaltına alındığını ifade etti.
Kayıp emareler aranıyor

Polis memuru Kemal Atikoğlu, kundaklamanın meydana geldiği gün olay yerinden kaçanların kullandığı motosikletin ve helmentlerin henüz bulunamadığını, zanlıların vermiş olduğu ifadelerin kamera görüntüleri arasında çelişki olduğunu belirterek 2 gün tutukluluk talebinde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.