1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KENDİ İSTEĞİYLE BU HALE GELDİ
KENDİ İSTEĞİYLE BU HALE GELDİ

KENDİ İSTEĞİYLE BU HALE GELDİ

Kendi isteğiyle bu hale geldi

A+A-

Beden algı bozukluğu yüzünden tümörü olduğunu düşünen kadın durumunu filme aldı Leigh de Vries beden algı bozukluğu yaşayan genç bir kadın. Nadir görülen bir psikiyatrik bozukluk olan hastalar dış görünümlerine aşırı derecede takıntılıdırlar ve sürekli olarak beğenilmediklerini düşünürler.

Vries da yıllarca kendisinde bir tümör olduğunu ve bunun yüzünü kapladığını hayal etmiş. Gerçekte böyle bir tümörü olmayan genç kadın yüzünün sağ tarafını kaplayan sağ gözünü kapatan bir tümörünün olduğuna inanıyor. En sonunda yüzüne plastik makyajla tümör varmış görüntüsü verilen Leigh de Vries sokağa çıktığında yıllarca hayal ettiğinden daha kötü tepkilerle karşılaşmış.

1-505.jpg

Leigh de Vries bu tecrübeyi şöyle anlatıyor, "Eskiden sokağa çıktığımda çocukların beni görünce çığlık attığını hayal ederdim ancak gerçek bundan çok daha korkunç oldu. En sonunda maskeyi çıkardığımda gerçekten güzel olduğumu farkettim."

3-168.jpg

Ergenlik çağından beri tümörü olduğunu düşünen Leigh de Vries, plastik makyajla sokağa çıktığı tecrübesini de filme çekerek yayınladı. Ergenlik çağlarından beri gözünde problem olduğunu düşünen Vries, 2004 yılında gözlerinden operasyon geçirmiş. Vries, çektiği filmle beden algı bozukluğu ya da bir diğer deyişle beden dismorfik bozukluğu olanların sesi olmaya çalışacağını söylüyor.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.