1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİ KENDİNİ FACEBOOK'TAN ELE VERİNCE...
KENDİ KENDİNİ FACEBOOK'TAN ELE VERİNCE...

KENDİ KENDİNİ FACEBOOK'TAN ELE VERİNCE...

Polisler restorana baskın yaptı;

A+A-

 

Polisler restorana baskın yaptı

Sosyal medya Facebook’ta restoranında, satmak üzere 45 santimden küçük orfoz ve lagos balıklarının reklamını yapınca duyarlı vatandaşların ihbarı ile polis, 45 santimden küçük balıkların satış reklamının yapıldığı restorana baskın düzenledi.

Mehmet Dursun adındaki vatandaşa sosyal medya üzerinden tepki gösteren birçok vatandaş, yasadışı balık avı ile ilgili daire olan Tarım Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Su Ürünleri Masası’na şikâyette bulundular.

mh-d.jpg

Avlanması 45 santimden büyük olmak şartı ile serbest olan lagos ve orfoz balıklarını yasal boyutları altında restoranda servis etmek üzere reklamını sosyal medyadan yapan Mehmet Dursun adındaki vatandaşa sosyal medya üzerinden tepki gösteren onlarca kişi, yasadışı balık avı ile ilgili daire olan Tarım Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Su Ürünleri Masası’na şikâyet etti.

blk.jpg

Şikâyetin ardından harekete geçen yetkililer konuyu Kaplıca bölgesinin bağlı olduğu Ziyamet Karakolu’na bildirdi. Kaplıca’da faaliyet gösteren ve Facebook’ta reklamı yapılan Palmiye Restoran’a önceki gün giden polisler balıkları bulamadı. Suç unsuru olabilecek emare bulamayan polisler işlem yapamadan geri döndü. Avlayan mahkemeye verilecek

Konu hakkında görüşünün alındığı Su Ürünleri Masası yetkilileri; “Orfoz ve Lagos balıklarının şu anda avlanma yasağı yok ancak bu balıklar için konulan bir ölçü var ve o ölçü de 45 santimden aşağısı yakalanmayacak, yakalanırsa denize bırakılacak” dedi. Bu balıkların belirli ölçüler altında yakalandığının tespiti halinde kişinin doğrudan yargıya havale edilmek suretiyle cezasının mahkeme tarafından verileceğinden bahseden yetkililer, böyle bir olayı duyan vatandaşların duyarsız kalmamalarını istedi.

Su Ürünleri Masası, yaptıkları rutin denemeleri daha da sıklaştıracaklarından söz ederek, restoran gibi yerlerin dolap ve tezgâhlarının kontrol edilerek caydırıcı önlemler alacaklarını söyledi. Balıkçılardan başka herkes balıkçılık yapıyor.

Küçük boyutlardaki orfoz ve lagos balıklarının avlanmasını duyan çoğu balıkçı tepki gösterdi. Balıkçılar Birliği eski Asbaşkanı Münir Haşimoğlu da hükümete yönelerek şöyle dedi: “Bu ülkede biz gerçek balıkçılardan başka herkes balıkçılık yapar. İşte bu sebeptendir ki balıkçılar bir türlü belini doğrultamazlar. Bu kaçak avın gerçekleştirenlerin çoğu memur olan vatandaşlar. Altlarında son model tekneleri var, yüzlerce kilo balık tutup satarlar. Balıkçılar maddi olarak zaten bir çıkmazın içine girdi. Devletin desteğini göremezler, bir de böyle kaçak avlanmalar, bizleri iyice bitirdi. Var olan yasaya ve yasağa göre orfoz ile lagos balıklarının 45 santimden aşağıya olanlarının yakalanması yasak. Bırakın yasayı ve yasağı, adamlar Facebook’tan balık reklamı yapıyorlar.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.