1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KENDİ YAPTIĞI UÇAKLA DÜŞTÜ!
KENDİ YAPTIĞI UÇAKLA DÜŞTÜ!

KENDİ YAPTIĞI UÇAKLA DÜŞTÜ!

KENDİ YAPTIĞI UÇAKLA DÜŞTÜ!

A+A-

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nin Yeni Köseler Köyü yakınlarına bugün öğleden sonra bir sivil eğitim uçağının düştüğü ileri sürüldü. Bölgeye arama ve kurtarma ekipleri sevkedildi.

Ankara’nın Polatlı İlçesi’nin Yeni Köseler Köyü yakınlarına bugün öğleden sonra bir sivil eğitim uçağı düştü. Ankara'nın Polatlı İlçesi yakınlarına bugün akşam saatlerinde kendi yaptığı kit uçakla düşen pilot Necip Ülkü olay yerinde hayatını kaybetti. Olay bugün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Polatlı'nın Şabanözü ve Karacaahmet mahalleri arasında kalan ve ABD'den kendi getirttiği parçalarla yaptığı kit uçakla uçuş yapan pilot 57 yaşındaki Necip Ülkü, kontrolü kaybederek şeker pancarı tarlasına düştü. Necip Ülkü, olay yerinde hayatını kaybetti.

fft31_mf5628660.jpeg

MUHTAR, OLAY YERİNİ ANLATTI

Öte yandan Yeniköseler Köyü Muhtarı Ali Alçın olay yerindeki son durumu anlattı. Bölgeye 2 ambulansın geldiğini bir ambulansın da daha sonra olay yerinden ayrıldığını aktaran Alçın, jandarmanın uçağın etrafında güvenlik önlemi aldığını söyledi. Ali Alçın uçakta yanma olmadığını bazı parçalarının dağıldığını kaydetti.

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Tek kişilik eğitim uçağında bulunan 57 yaşındaki Necip Ülkü'nün hayatını kaybettiği öğrenildi. Ankara'nın Polatlı ilçesinde makine ihracatçısı bir firmanın sahibi olan Elektronik Mühendisi Necip Ülkü, Ultralight adlı kendi geliştirdiği uçağıyla havacılık dünyasında adından söz ettirmişti.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıklarından bölgede çiftçilik yapan Salih Ertuğrul, "Biz tarlada çalışıyorduk. Uçak havada birden dengesini kaybedip ekseni etrafında dönmeye başladı. Ve kontrolsüz bir şekilde pancar tarlasına düştü" dedi.

AMERİKA'DAN GETİRDİĞİ PARÇALARLA KİT UÇAK YAPMIŞTI

Necip Ülkü, Polatlı yakınlındaki bir arazide hangar kuran ve burada ABD'den getirttiği malzemelerle bugüne kadar 2 kit uçak üretmişti. Ülkü'nün hangarının yanında da araziye kit uçakların iniş kalkış yapabileceği bir de pisti bulunuyordu.

HAVACILIK DÜNYASININ YAKINDAN TANIDIĞI İSİM

Necip Ünlü ismi havacılık tutkunlarının yakından tanıdığı bir isim. 2011 yılında kendi yaptığı uçağı mevzuat izin vermediği için uçuramayan Ülkü, o günlerde gazetelere de haber olmuştu.

fft2mm5628336.jpg

 
 
Posta
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.