1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KENDİLERİ İÇİN DE AYNI KARARI ALABİLECEKLER Mİ?”
“KENDİLERİ İÇİN DE AYNI KARARI ALABİLECEKLER Mİ?”

“KENDİLERİ İÇİN DE AYNI KARARI ALABİLECEKLER Mİ?”

“Bu para bize haram”

A+A-

Bursu kesilen öğrencilere üzülen Zeki Çeler, yaz aylarında milletvekillerine maaş verilmemesi için Meclis’e önerge sunacak

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler, devlette para yok bahanesiyle üniversitelerde okuyan çocukların burslarının kesilmesini protesto etmek amacıyla hazırladığı önergeyi bugün meclis başkanlığına veriyor. Çeler’in, meclisin kapalı olduğu yaz aylarında milletvekillerinin maaş almamasını önereceği öğrenildi.

Yüksek öğrenimdeki gençlerin aldığı bursaların yaz aylarında kesilecek olmasına büyük tepki gösteren TDP Milletvekili Zeki Çeler, milletvekillerinin de maaş almaması için önerge veriyor. Çeler, gençlere yapılacak olanların kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yüksek öğrenimdeki gençlerin bursları hazinedeki sıkışıklık nedeniyle yaz aylarında kesiliyor, yani okullar kapandı mı burslar da kesilir. Ben de diyorum ki yaz aylarında meclisin tatil olduğu aylarda milletvekilleri de maaş almasın, böylece hem sıkışıklığın aşılmasına katkı koyulur, hem de zaten tıpkı okullar gibi meclis de kapalı olduğu için buna gerek yoktur.”

 

“Kendileri için de aynı kararı alabilecekler mi?”

Zeki Çeler, öğrencilerin aldığı bursların zaten zamanında ödenmediğini belirterek; “bu gençler eğer burslarını almazlarsa bizim maaş almamız haramdır” dedi. Çeler, hükümete yakın çevrelerin bu yaptığını popülist bir hareket diye göstermeye çalışacağını da ifade ederek şunları söyledi, “ben bu konuda çok ciddiyim, artık bu ülkede kararlar alınırken, alınacak kararın etkileyeceği kişileri de çok iyi düşünmek lazım, ben de sayın vekillere kendileri ile ilgili bir karar almaları için bir öneri sunuyorum bakalım burslarla ilgili rahatlıkla aldıkları kararın aynisini kendileri için de alabilecekler mi?”

Sosyal medyada ise dün bu şekilde ileti paylaşmıştı

celre-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.